Inici Destacats Primers passos per la creació d’una Comunitat Energètica Local a Copons

Primers passos per la creació d’una Comunitat Energètica Local a Copons

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut a l’Ajuntament de Copons per a la redacció d’un estudi tècnic i de viabilitat econòmica per a la creació d’una Comunitat Energètica Local (CEL).

Les comunitats energètiques són un element clau per a l’apoderament de les administracions locals i la ciutadania en la gestió de l’energia elèctrica, ja que passen a tenir un rol actiu i participatiu en la transició cap a un model descentralitzat i més just, i menys depenent de les grans empreses.

Amb la creació d’una CEL, els ens locals poden decidir com produir, gestionar i utilitzar l’energia amb l’objectiu de beneficiar-se col·lectivament, tant des d’un punt de vista ambiental, econòmic com social. Per exemple generar energia d’origen renovable, millorar l’eficiència o desenvolupant sistemes de mobilitat sostenible.

Els primers passos en aquest estudi seran identificar les teulades on es poden fer instal·lacions, i avaluar-ne la potència i producció aproximades. També cal definir quin model jurídic de comunitat és més adequat, com es faria el repartiment de la producció energètica i els costos econòmics de tot aquest procés.

Un cop es disposi d’aquest estudi es podrà informar a la ciutadania dels resultats i de les següents fases per tirar endavant la Comunitat Energètica Local.

Totes les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*