Inici Societat Primera jornada de commemoració per la inclusió de les persones amb síndrome...

Primera jornada de commemoració per la inclusió de les persones amb síndrome de Down a Vilanova del Camí

COMPARTIR

Vilanova del Camí va celebrar el passat 21 de març per primera vegada el Dia Mundial de la síndrome de Down per fer visible els drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual i el camí pendent en la consecució de recursos que facilitin la igualtat d’oportunitats amb la resta de membres de la comunitat.

Per primera vegada es va il·luminar la façana de l’ajuntament amb els colors blau i groc que identifiquen aquest col·lectiu, com ja es fa en altres dates assenyalades de commemoració. L’acció ha satisfet l’entitat vilanovina Anoia Down, perquè suposa un pas més en el reconeixement i acompanyament de les persones amb síndrome de Down i les seves famílies.

L’acte va ser el mateix dijous 21 de març al vespre, “en petit comitè”, com reconeix Erika Araya, entre els membres de l’associació, familiars, amics i veïns. Després es va fer doble lectura de manifest: d’una banda, per part de l’Ajuntament, a càrrec de la regidora de Capacitats Diverses, Alba Pérez, molt conciliador com afirmen des d’Anoia Down, i de l’altra, un text més reivindicatiu, com correspon a una entitat que s’ha creat per reclamar més recursos per respondre a les necessitats del col·lectiu per a la seva inclusió real i perquè tinguin accés a les mateixes oportunitats que la resta de membres de la societat.

Des de l’entitat van fer una crida als comerços locals, perquè adoptin mesures i facin els negocis més accessibles per a persones amb diversitat funcional. En aquest sentit, Araya posava com a exemple que “els restaurants tinguin cartes amb llenguatge senzill, amb pictogrames, per poder atendre el col·lectiu” i també “que respectin els temps de resposta i de pregunta, perquè ells triguen més a respondre”.

Per continuar amb els actes de commemoració de la jornada, divendres, l’entitat va col·locar una paradeta a la plaça del Mercat, per donar a conèixer el que fan i per poder recaptar fons amb la venda d’articles de marxandatge i la promoció de la campanya de socis. Una jornada agradable, com destaca Araya, “perquè també ens va acompanyar gent que no coneixíem” que es van mostrar molt interessades a conèixer l’activitat i els objectius de l’entitat.

Segons afirma Erika Araya va ser una manera diferent de celebrar el 21 de març, compartint amb el veïnat, de primera mà la seva quotidianitat, i es mostra satisfeta d’aquesta primera jornada de commemoració que de segur tindrà continuïtat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*