Inici Destacats La presidenta del Consell Esportiu de l’Anoia, Patricia Illa, al Comitè Executiu...

La presidenta del Consell Esportiu de l’Anoia, Patricia Illa, al Comitè Executiu de la Confederació Internacional d’Esport Popular

COMPARTIR

L’actual regidora d’esports de l’Ajuntament d’Igualada serà la responsable de l’àrea de Polítiques Esportives i Afers Socials

La seva elecció va tenir lloc al passat Forum Mundial d’Esport Popular que es va organitzar a Barcelona. Aquest acte, va aplegar a diferents associacions i entitats internacionals, que defensen i treballen per l’esport popular, és a dir, per a tot aquell que no està dins el sistema d’alt rendiment de les federacions. L’acte va comptar també amb la presència de la Secretària General de l’Esport, Anna Caula, així com del president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, i liderada per Bruno Molea, exparlamentari Italià i president del CSIT. És el primer cop a la història que una català i a més a més dona accedeix a aquest càrrec de màxima responsabilitat dins l’esport popular mundial.

El CSIT és una entitat internacional amb representació a tots els continents del món, amb més de dos milions de membres, i que organitza entre d’altres activitats els coneguts World Sport Games. Aquesta entitat, de la qual la tinent d’alcalde Patrícia Illa és membre del Comitè Executiu i vicepresidenta, treballa per a promoure a nivell mundial els valors de l’esport i augmentar la pràctica esportiva entre tota la població. Illa explicava que “el CSIT ha volgut reconèixer la gran feina que portem fent des de tots els municipis de Catalunya, i en especial des dels Consells Esportius del país, per promoure l’activitat física i l’esport durant totes les etapes de la vida”.

Aquest 45è Congrés Mundial, que va ser coorganitzat per la UCEC, va posar en relleu la feina realitzada durant tots aquests anys pels diferents consells esportius de Catalunya, així com la importància d’augmentar la pràctica de l’activitat física amb activitats com per exemple la Cursa Popular que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada.

Durant els dies de congrés es va escollir també per unanimitat la continuïtat del president Bruno Molea (de l’entitat AICS Italiana i ex parlamentari del govern italià), i els membres de la junta entre els quals està Illa: Mr Christian Vifian (SATUS Switzerland), Mrs Anu Rajajärvi (TUL Finland), Mr Georges Michel (AFSTB Belgium), Mr Thomas Zacharias (ASKÖ Austria), Mrs Patricia Illa i Borge (UCEC Catalonia), Mrs Veronique Fratier (FSGT France), Mrs Birthe Henriksen (DAI Denmark), Mrs Kineret Tzedef (HAPOEL Israel).

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*