Inici Llibres Presentació a Igualada del llibre «El Sàhara Occidental. El segrest d’un poble»

Presentació a Igualada del llibre «El Sàhara Occidental. El segrest d’un poble»

COMPARTIR

El proper dimecres 3 de maig es farà, al Casal Popular d’Igualada El Foment, la presentació del llibre «El Sàhara Occidental. El segrest d’un poble». L’acte es farà a les 19:00 amb presència de l’autor, Tomàs Callau.

Tomàs Callau. Llicenciat en Història i mestre de llengua catalana, ha estat professor d’Història i de Llengua Catalana durant 33 anys. És coautor del llibre “Còrsega un altre combat” (2001), autor de “Sàhara Occidental, història i actualitat d’un poble” (2004), coautor de “Marcel.lí Perelló, una vida perseverant per la independencia” (2016), coautor de “Diccionari biogràfic d’Estat Català” (2021) i del llibre de síntesi històrica “Estat Català 1922-202”2 (2022), també ha col.laborat en diferents entitats de solidaritat internacional i entitats del nostre país.

El llibre fa un recorregut sobre la història d’aquest territori, primer colònia espanyola, després territorI ocupat il·legalment per la monarquia marroquina i Mauritània (actualment només pels primers) per part de la dictadura de Franco-Juan Carlos I (1975) i actualment segueix l’ocupació il·legal amb el vist-i-plau del President espanyol Pedro Sanchez (2022).

En tot aquest recorregut es va detallant aspectes importants de cada etapa com la política de murs, l’expoli de recursos naturals del territori, el silenci mediàtic, els suborns a mitjans de comunicació i alts càrrecs internacionals, la situació geoestratègica canviant al nord d’ Àfrica i el Sahel,… amb les conseqüències de la continuació del segrest del poble sahrauí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*