Inici Destacats Presència igualadina a la trobada nacional dels Tres Tombs

Presència igualadina a la trobada nacional dels Tres Tombs

COMPARTIR

El passat diumenge 7 de maig es va celebrar la 26ena Trobada Nacional dels Tres Tombs a Caldes de Montbui. L’any passat, la Trobada, que sempre es cuida de tancar el calendari traginer, es va dur a terme a Igualada dins del marc de les festes bicentenàries de l’Antic Gremi de Traginers, el qual passà el relleu a la població de Caldes de Montbui, que tal com esmentàvem, enguany ha estat l’amfitriona de la cloenda, en motiu també del seu 150è aniversari.

 La Trobada, que ha comptat amb la presència de la Consellera de Justícia entre d’altres autoritats, ha acollit la participació de 45 poblacions com Martorell, Rubí, Miravet, Santpedor, Sentmenat, Reus, Batea, Barcelona, Terrassa, Anglesola, etc.

L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, que no ha faltat a la cita, aquest cop hi ha participat amb el carro de la palla estirat per cinc animals i un carruatge amb una de les banderes gremials.

El cos de la Guàrdia Muntada dels Mossos d’Esquadra ha estat el portador de la bandera de la Federació Catalana dels Tres Tombs. La jornada, ha transcorregut amb normalitat pels carrers de la població vallesana, essent un cop més una autèntica ocasió per poder veure-hi una bona desfilada d’animals de peu rodó, tragineres i traginers i carros i carruatges amb càrregues diverses i espectaculars. Una veritable demostració d’una festa que segueix mantenint viva una de les tradicions més arrelades del nostre país.

El proper 4 de juny l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada celebrarà el tradicional aplec de germanor a la Tossa de Montbui, en què es gaudirà d’una arrossada amb algunes sorpreses.

 

FER UN COMENTARI

*