Inici Societat Una casa taller anoienca, finalista dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

Una casa taller anoienca, finalista dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme

COMPARTIR

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme han anunciat aquest dimarts els finalistes de la 65a edició. Entre els aspirants a la categoria d’Arquitectura hi ha una casa taller ubicada al nucli de la Guàrdia Pilosa, al municipi anoienc de Pujalt.

El jurat dels premis consideren que la casa, ubicada a l’era de Sant Andreu, és una mostra de perícia per “la implantació de l´habitatge en un terreny molt complicat, la relació amb l´era, la cruïlla d´accessos i camins del poble i les vistes, així com la resolució del programa mixt d´habitatge i taller en una parcel·la amb molt pendent i condicionat per les preexistències Mitjançant una combinació sistemàtica de materials, estableix vincles amb la materialitat i les geometries de les façanes i les cobertes existents del poble, es destaca l’enorme qualitat en l’execució constructiva i la creació d’espais confortables i dinàmics “.

Els autors del projecte arquitectònic són Marcos Alloza Fernandez, Sergio González Benedi, Maria Pauner de Moragas, Mariana Echeverría Pérez-Montero, Esteve Solà i Saura, Bernat Hernandez Sàbat, Francesc Brugarolas Padrós. L’arquitectura tècnica ha anat a càrrec de Raimon Vendrell.

Fotografies: Adrià Goula

Entre els aspirants a la categoria d’Arquitectura hi ha diverses obres catalanes com 136 habitatges socials a Gavà (Baix Llobregat), Biblioteca Gabriel García Márquez i dos habitatges, un a Vilafranca del Penedès i un altre a Granollers. En Interiorisme, destaquen Aesop Store i 10K house de Barcelona i en la categoria de Ciutat i Paisatge, Bassa D.O. Alella (Maresme) i ‘Renaturalització i millora ambiental dels entorns del Rec Comtal. Refugi ecosistèmic’. En Efímeres, la instal·lació efímera ‘Tívoli’ (Girona), Arca (Barcelona) i Niu de Foc (Girona).

Entre els finalistes als Premis FAD Internacionals, destaca la proposta ‘Barcelona Catalonia’, feta per un equip de Canes (França).

Les obres finalistes s’exposaran del 5 d’octubre al 7 de gener de 2024 al Disseny Hub Barcelona i els premis s’entregaran el 19 d’octubre al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona.

La convocatòria dels premis es va tancar a finals de gener amb 576 obres presentades.  458 corresponents als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, 36 als Premis FAD Internacionals i 82 als Premis FAD de Pensament i Crítica.

Es tracta dels guardons més longeus d’Europa en el sector i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica. Es van instituir l’any 1958 amb l’objectiu d’impulsar les corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i investigacions obertes respecte als llenguatges tradicionals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*