Inici Destacats Els Premis Baldiri Reixach reconeixen el projecte de l’Escola Pompeu Fabra de...

Els Premis Baldiri Reixach reconeixen el projecte de l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí ha rebut el premi al projecte global d’escola Baldiri Reixac 2018 d’entre més de 300 candidatures. L’Equip Directiu de l’Escola Pompeu Fabra va assistir a l’acte d’entrega dels premis Baldiri Reixac 2018 en la seva quarantena edició, el passat diumenge 3 de juny, i va ser reconegut per un projecte basat en la realitat a l’escola i l’aplicació de l’aprenentatge al centre.

Sota el títol “Centre del barri i per al barri” l’escola Pompeu Fabra va ser guardonada amb un premi als millors projectes de centre, “per ser una escola oberta i propera a les famílies, respectuosa, participativa i que es relaciona i coopera amb el seu entorn”. També es reconeix “el treball per potenciar l’ús de la llengua catalana com a llengua vehicular en un entorn altament divers, prioritzant el treball de la llengua oral en tots els registres, que cerca la competència lectora i escriptora de les nenes i els nens i on l’aprenentatge de la llengua és responsabilitat del professorat de totes les àrees”.

Des de l’escola se senten orgullosos del premi i afirmen que duen a terme pràctiques educatives i aprenentatges basats en plantejaments interdisciplinaris, mitjançant projectes, jornades, pràctiques metodològiques… Afirmen que són una escola “que impulsa la creativitat i el treball de les emocions i fomenta la participació de la comunitat educativa”.

El premi va ser entregat per la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, i el Director de la Fundació Carulla, en Nicolau Brossa. Va ser un acte obert a les comunitats dels guanyadors, presentat per Quim Masferrer, còmic i presentador de TV3 i Marta Esteve, directora general de la Fundació Carulla.

Al llarg de l’acte, en Quim va amenitzar l’entrega dels diferents blocs de premis, amb el seu particular humor i l’afició per aconseguir una pilota de bàsquet per encistellar a la cistella que decorava l’escenari. Tot i que finalment ho va aconseguir, les seves arts esportives van treure més d’un somriure al públic.

L’acte va finalitzar amb un pastís digitalitzat amb 40 espelmes que es va apagar gràcies a tot el públic que va bufar plegat.

Des de l’escola expressen que estan “molt contents per haver rebut aquest reconeixement a la feina ben feta, a l’esforç i dedicació per tot allò que fem i oferim a la comunitat en general i, sobretot, per aconseguir portar el nom de l’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí en un acte de reconeixement cultural com són els Premis Baldiri Reixac”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*