Inici Societat El portal de la memòria recordarà la història del futbol a la...

El portal de la memòria recordarà la història del futbol a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

El proper diumenge 22 d’abril a les 12 h del migdia a l’Ateneu Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt, es durà a terme la projecció d´un recull d´imatges i cròniques a càrrec d´Isidre Surroca, amb comentaris sobre els esdeveniments més rellevants dels primers 50 anys de futbol a la Pobla, sota el títol “Del camp de futbol de l´Estrassa al del Pas Blau (1928- 1978). Ens trobem per tant, davant el 90è aniversari del club, un esport que va iniciar-se oficialment l’any 1928 al camp de l’Estrassa, per passar l’any 1932 a la Feixa de Cal Mabras, i finalment l’any 1942 a la seva ubicació actual, al Pas Blau. Un club que va tocar la glòria l’any 1949 i 1950, per haver estat Campió Comarcal durant dos anys consecutivament.

L’esdeveniment servirà també com a trobada dels jugadors veterans del C.F. Pobla de Claramunt, per tal d’obrir un torn de paraules al final de la sessió, per recollir el testimoni dels diversos jugadors, moderat per Jep Rabell.

El Portal de la Memòria vol esdevenir un espai de record, on les persones grans donin testimoni de la seva experiència a través de la font de la memòria, per tal de reconstruir la història recent de La Pobla de Claramunt. La primera sessió es va dedicar a la fàbrica tèxtil de Cal Vich, la segona a la mestra de la Pobla i primera alcaldesa de Catalunya, Natividad Yarza i aquesta tercera sessió, al Club Futbol Pobla. La sessió serà enregistrada per Infoanoia i es podrà visualitzar des del canal Youtube.

Posteriorment a la sessió, es duran a terme entrevistes enregistrades amb els jugadors de més edat, per tal de recollir tots aquells detalls i anècdotes que van envoltar el món del futbol i que sovint no recullen les cròniques, però que aporten un element qualitatiu a la recerca històrica: com s’entrenava, com era l’equipació, el camp, l’arbitratge, les anècdotes dels partits, etc. Tota la documentació de les sessions serà dipositada a la Biblioteca de la Pobla de Claramunt, una còpia a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i a la Biblioteca Central d’Igualada, que compta amb una iniciativa similar. Al final de la sesió hi haurà un petit homenatge als més veternas, i un aperitiu gentilesa del Club Futbol Pobla.

L’acte és organitzat per l’agrupació Participa! #volemunapoblamillor, el suport del Club Futbol Pobla i l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt.

FER UN COMENTARI

*