Inici Cartes dels lectors La política no és això

La política no és això

COMPARTIR

Fa unes quantes setmanes que assistim a un espectacle de molt baixa qualitat en l’àmbit polític a la nostra ciutat. El govern municipal de Junts amb el seu alcalde ens brinden tot un seguit d’actuacions a la ciutat, a correcuita… que dintre poques setmanes arriben eleccions i cal rascar vots a qualsevol barri de la ciutat, tot i que en molts d’aquests no s’hagi vist pràcticament cap moviment municipal en els darrers 12 anys.

Una habilitat que té el Sr. Alcalde i el seu govern és vendre molt bé els grans titulars buits de contingut i més ara que arriben moments decisius a la ciutat; també fer-se seves les propostes que d’altres grups municipals han proposat durant els darrers 4 anys i fer veure que són ells qui les han tirat endavant, o sigui, espectacle molt poc ètic.

No n’hi ha prou en fer quatre “enllustrades” en alguns barris, posar quatre flors i alguns “parxes” més per demostrar alguna cosa. La ciutat es projecta amb present, però també amb futur, visió de futur pels ciutadans i ciutadanes, entomant els temes importants: POUM, habitatge, seguretat, cultura…

Tampoc cal utilitzar els canals institucionals de l’Ajuntament per fer-se la publicitat electoral de manera fàcil i gratuïta, repartint fulletons a tot drap pels barris explicant projectes que, en molts aspectes, no se’ls poden atribuir com a seus i són “maquillats” per així donar-los una certa autenticitat pròpia.

La ciutadania ja no ens creiem molt del que ens volen vendre, perquè, entre d’altres coses, tenim ulls i orelles per veure i escoltar, sabem entendre i raonar el que estan fent des del govern de la ciutat. Per exemple, hi n’hi han molts, no se’ns pot dir que el govern de Junts crearà l’Oficina Municipal d’Habitatge i engegarà projectes d’habitatge, després de 12 anys de nul·la política en aquest àmbit i d’altres. Això ja no “cola”.

Si alguna cosa quedarà de quines polítiques rellevants ha tingut Igualada en els darrers anys, fruit del govern de Marca Igualada, serà… oh si… els “pàrquings municipals” habilitats ràpidament en qualsevol solar buit de la ciutat, i que, ves per on, els darrers dies es multipliquen encara més en la cursa cap a les eleccions municipals. La ciutat amable és aquesta ? Creiem que no, i per això hem de fer crítica constructiva i la fem.

Aquesta no és la manera de fer política municipal que vol la gent, cal un canvi, un nou impuls, i per això tenim les eines per fer-ho possible, cal fer-ho ara i no més tard. No podem deixar que tornem a perdre trens i oportunitats.

En els darrers 4 anys hem vist quina oposició a l’Ajuntament ha estat més efectiva i ha baixat cada dia a peu de carrer i ciutat per escoltar la gent. Podríem dir que ha estat una oposició activa i que ha condicionat molt en aspectes importants pel present i futur d’Igualada. El grup d’Igualada Som-hi amb Jordi Cuadras, solament amb 4 regidors, ha aconseguit injectar una dosi d’optimisme, treball, honestedat i il·lusió en la feina municipal ben feta. S’ha de donar confiança a les noves propostes.

Som-hi ! És ara el moment de donar un nou impuls a Igualada.

Martí Salanova

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Poc es pot esperar d’aquest noiet que fa d’alcalde i fa honor a la seva vanitat d’utilitzar tots els mitjans al seu abast per intentar aferrar-se a la cadira, tanmateix, no se li coneix altre ofici que el viure de «la cosa pública». Ja és hora d’obrir la porta de sortida i alliberar la ciutat d’aquest fanàtic de pa sucat amb oli que ha fet servir l’ajuntament per exercir d’arribista seguint l’exemple dels seus kapos, talment com la foto que encapçala la notícia i que vàrem haver d’aguantar durant anys. Ja és hora que aquest noiet passi fred fora del pressupost i li apliquin una bona dosi de xarop d’humitat i es posi a treballar.

FER UN COMENTARI

*