Inici Destacats Pol Makuri i Albert Jorquera fan història a l’Oman Desert

Pol Makuri i Albert Jorquera fan història a l’Oman Desert

COMPARTIR

Pol Makuri i Albert Jorquera han aconseguit una gesta que va més enllà del que és atlètic i de la superació personal, la tercera posició per equips a la desafiant Oman Desert Marathon. Un èxit que pren encara més rellevància en considerar que Pol Makuri s’ha convertit en la primera persona amb diversitat funcional a completar la prova de 165 quilòmetres en autosuficiència, travessant el desert omaní.

A la primera etapa, de 47 quilòmetres, Pol Makuri va començar a patir amb el pas dels quilòmetres i els últims 20 van ser duríssims. Ningú va dir que fos fàcil, però la recompensa valia la pena.

A la segona jornada, de 55 quilòmetres, es van repetir les sensacions. Un massatge en un dels avituallaments, cap al quilòmetre 30, va fer que, tot i patint, pogués arribar a la meta després de 12 hores.

L’última jornada (47 quilòmetres), va marcar l’arribada a l’anhelat destí de Bidiyah, va ressaltar la duresa de la prova, ja que només el 56% dels participants van aconseguir travessar la meta. La tercera posició per equips no només és un èxit en si mateix, sinó un exemple d’autèntica fortalesa i la connexió especial entre Makuri i Jorquera, que van demostrar que la diversitat funcional no és un obstacle insuperable.

Pol Makuri, ha esdevingut la primera persona amb diversitat funcional a completar l’Oman Desert Marathon, deixant una referència clara en esport adaptat i d’inclusió.

“El que més m’ha costat han estat les dunes, però també n’ha estat part més màgica. M’ha costat perquè és un terreny on el peu dret pateix moltíssim. Hem posat el cos molt al límit, però això m’ha fet més fort com a persona a nivell psicològic. Penso que ha estat un repte impressionant que ens emportem i ells ens acompanyarà tota la vida”, concloïa Pol Makuri.

Tots dos agraeixen als seus sponsors (Salomon, KH7, Julbo, Sixpro, Petzl) la implicació que han tingut i el suport que els han brindat per aconseguir disputar la prova en les millors condicions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*