Inici Destacats Poble Actiu veu ‘falta de previsió’ de l’Ajuntament d’Igualada en l’inici del...

Poble Actiu veu ‘falta de previsió’ de l’Ajuntament d’Igualada en l’inici del curs escolar

COMPARTIR

Segons les regidores de Poble Actiu, l’Ajuntament d’Igualada no ha previst estratègies de reforç pel nou curs escolar, que comença en plena pàndèmia del coronavirus. L’esquerra transformadora creu que “ja fem tard en la previsió de reforçar els serveis que depenen de l’Ajuntament a les escoles públiques d’Igualada”, en concret, afirmen que, per tal de minimitzar el risc de contagi, cal posar més personal de neteja, augmentar els monitors/es per l’hora menjador i preveure el repartiment d’àpats a domicili de l’alumnat becat, ampliar el professorat a les escoles bressol i augmentar les freqüències i cotxes de transport escolar.

Reforç al servei de neteja

Tal i com han explicat les regidores de Poble Actiu a les escoles hi haurà personal de neteja en les hores lectives per assegurar la correcta desinfecció i neteja dels diferents espais però consideren que això no s’ha vist reflectit en un augment de les hores del personal de neteja. “Amb els recursos actuals, que són els mateixos que l’any anterior, tot i la necessitat d’augmentar el servei de neteja, el govern no ha previst l’increment d’hores que suposarà donar un bon servei de neteja i desinfecció a les escoles i, si això no se soluciona, repercutirà en una sobreexplotació de les treballadores de les escoles o que el servei no es podrà fer com caldria”.

Més suport a les AMPAs i AFAs i servei a domicili pels alumnes becats en quarantena

Les regidores de Poble Actiu han reclamat que “cal que l’ajuntament recolzi la gran feina que fan les AMPAs i AFAs de la ciutat i les ajudi finançant la contractació del personal necessari per a continuar donant un servei de qualitat.” Des de la formació municipalista proposen que, per a garantir el dret de l’alumnat en quarantena amb dret a beca menjador, s’engegui un servei a domicili per portar el menjar als alumnes.

Ampliar professorat a les escoles bressol

La formació municipalista considera que cal reforçar les plantilles de les escoles bressol municipal per tal de procurar les millors condicions pel compliment dels protocols. “En els centres en els que l’alumnat té poca autonomia, calen mans per a poder atendre a tothom i no podem carregar tota la responsabilitat als mestres si no els hi estem donant els recursos que necessiten”.

Més espais disponibles

L’oferta d’espais per centres educatius que va fer l’Ajuntament d’Igualada en molts casos, segons Poble Actiu, tenia unes limitacions horàries que dificulten moviment dels grups entre el centre i l’espai alternatiu en hores lectives. Des de Poble Actiu reclamen que s’ofereixin espais amb capacitat d’acollir alumnes durant tota la jornada lectiva per tal que la proposta d’espais sigui una eina efectiva i adequada per l’esponjament d’alumnat. Igualment, reclamen que “també s’ofereixin espais a l’aire lliure adequats per tal de que les escoles que ho vulguin puguin disposar també d’aquesta opció”.

Des de la formació municipalista agraeixen la gran feina que estan fent els centres educatius, AMPAs i AFAs de la ciutat per a iniciar aquest curs amb la màxima seguretat però reclamen que l’Ajuntament no els hi està donant tot el suport que caldria. Des de Poble Actiu afirmen que l’Ajuntament d’Igualada “hauria d’haver començat a treballar fa mesos de forma transversal i coordinada entre els departaments d’Ensenyament i salut municipals juntament amb els centres educatius, les AMPAs i les AFAs”. Titllen de deixadesa l’actitud del govern municipal i creuen que “no val a dir que tot depèn de la Generalitat o que la responsabilitat recau sobre el professorat i les famílies, ja que des de l’Ajuntament també hi ha responsabilitats que cal atendre amb proactivitat”.

FER UN COMENTARI

*