Inici Destacats Poble Actiu reclama un treball conjunt de l’oposició per condicionar el govern...

Poble Actiu reclama un treball conjunt de l’oposició per condicionar el govern de Marc Castells

COMPARTIR

Aquest dissabte es va celebrar el Ple de Constitució de l’Ajuntament d’Igualada, acte en el qual els tres regidors electes de Poble Actiu van recollir l’acta, i Marc Castells va ser investit alcalde de nou. El passat 28 de maig, els bons resultats de la candidatura d’esquerra transformadora van fer possible que Pau Ortínez, Elisabet Farrés i Rosa Perelló puguin entrar com a regidors a l’Ajuntament d’Igualada; van aconseguir 3 representants per primer cop des que el 2015 es va presentar com a CUP Igualada. Pau Ortínez va recordar en el seu parlament durant el ple, que tot i un context de baixada de participació important, l’opció política que representa Poble Actiu va sortir reforçada en les darreres eleccions municipals: van augmentar el nombre de vots, el percentatge de vots, i el nombre de regidors.

La candidatura municipalista es va comprometre a fer d’altaveu de les entitats veïnals, culturals, socials, feministes, juvenils, pel dret a l’habitatge, les entitats ecologistes, sindicals, independentistes, etc. a les institucions. Durant el seu discurs, Pau Ortínez també va voler reivindicar que la política és una eina útil per millorar la vida de la gent perquè pot garantir el dret a l’habitatge, potenciar el comerç local, oferir una programació cultural estable, apostar per una fiscalitat progressiva, impulsar l’esport escolar, crear centres oberts o ViuB, entre d’altres exemples. Finalment va destacar que una de les bones notícies de la nit electoral va ser que a Igualada, a diferència d’altres ciutats, no hi haurà representants de l’extrema dreta al consistori.

Tot i quedar-se a l’oposició, Poble Actiu vol treballar per tal que les propostes que portaven al programa electoral es facin realitat. En aquest sentit, el regidor Pau Ortínez va incidir en el reptes que, segons la formació municipalista, té la ciutat per als propers anys i que ja no es poden demorar més. Aquests reptes passen per garantir el dret a l’habitatge, afrontar l’emergència climàtica, prioritzar la mobilitat a peu, en bici i en transport públic, canviar el model de recollida de residus, impulsar comunitats energètiques locals i la municipalització del servei d’aigua. També s’ha de revisar el planejament urbanístic de la ciutat renovant el POUM i treballar per uns serveis públics de qualitat tant en educació, com en sanitat i transport públic. El regidor també va voler reivindicar la feina feta: «Durant els vuit anys que portem a l’ajuntament hem estat una força propositiva i hem intentat ajudar amb les nostres esmenes a millorar part de l’acció de govern».

Treballar plegats en les coincidències de programa

La candidatura municipalista creu que no s’ha de deixar perdre l’oportunitat d’incidir en la política del govern des de l’oposició. En concret, creuen que aspectes com trobar una nova ubicació a la llar d’infants el Rusc, la renovació del POUM, la creació de més habitatge públic mitjançant la rehabilitació o la municipalització del servei d’aigua, coincidències programàtiques dels tres partits de l’oposició,han de permetre un treball conjunt dels onze regidors  per canviar Igualada i no permetre que el govern de Marc Castells sobrepassi línies vermelles en aquelles polítiques que des de l’oposició no es comparteixin. Pau Ortínez va llançar un missatge clar a les altres forces de l’oposició: «El govern no té majoria absoluta, no deixem que governi com si la tingués. Fem-ho valdre i treballem perquè aquests quatre propers anys no siguin quatre anys més perduts».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*