Inici Destacats Poble Actiu reclama al govern la zona verda del carrer Santa Anna

Poble Actiu reclama al govern la zona verda del carrer Santa Anna

COMPARTIR

Poble Actiu ha reclamat al govern Castells que acabi la zona verda planificada al solar abandonat del carrer Santa Anna, situat davant de la Font de la Carota. La candidatura municipalista considera inacceptable que Junts per Igualada hagi gastat diners públics per expropiar i enderrocar cinc habitatges, que després hagi fet marxa enrere i hagi abandonat una proposta de zona verda al centre de la ciutat. Poble Actiu estima que el govern de Marc Castells ha gastat vora mig milió d’euros.

L’any 2015 el govern Castells presentava un projecte per convertir l’illa de cases enclotada al carrer Santa Anna en una plaça elevada que fes de mirador del Rec. Aquest havia de ser un dels projectes estrella del govern igualadí per al mandat 2015-2019. De fet, hi havia una previsió d’1,7 milions d’euros en els quatre pressupostos del mandat per a la realització d’aquesta obra que no es va arribar a començar mai. En un canvi de guió, durant una roda de premsa feta al setembre del 2020, l’alcalde anunciava que posaria fil a l’agulla en la intervenció d’aquest espai convertint-lo en una zona verda. Durant el mateix any es va fer la darrera expropiació que restava dels cinc habitatges existents i es va començar amb els enderrocs. Poble Actiu estima que el cost de les expropiacions va ser d’entre 60.000€ i 90.000€ per habitatge, mentre que dels enderrocs hi ha factures que sumen més de 78.000€. Un total aproximat de mig milió d’euros.

El regidor Pau Ortínez ha declarat que «Aquest solar porta quatre anys abandonat al mig del centre d’Igualada i sembla que el govern ha descartat el projecte que hi tenia previst, tot i haver-hi gastat ja molts milers d’euros. En el programa amb què Junts per Igualada es va presentar a les eleccions ja no hi consta cap proposta del que havia de ser un dels projecte estrella del seu mandat». És per aquest motiu que la candidatura municipalista demana al govern igualadí que reconsideri la seva posició respecte a aquest espai i que tiri endavant un projecte de zona verda adaptada al canvi climàtic tal com estan fent les ciutats més avançades.

Ampliar les zones verdes en solars en desús

Tenint en compte la configuració d’Igualada de ciutat compacta, amb un centre històric que no deixa gaire espai per a noves zones verdes, és difícil crear nous parcs al centre. Per aquest motiu Poble Actiu creu que cal negociar la cessió d’ús dels solars abandonats per destinar-los a zones verdes. Rosa Perelló ha explicat que «En el cas del carrer Santa Anna ja no cal ni negociar ni demanar la cessió d’espais, ja que ara és de l’ajuntament. A més, per construir un espai verd en aquest solar abandonat, tal i com va dir l’alcalde fa quatre anys, no cal esperar que es tiri endavant el nou POUM de la ciutat».

La candidatura municipalista portava en el seu programa electoral la proposta de transformar solars en desús de la ciutat per poder teixir una xarxa de verd urbà distribuïda per tots els barris de la ciutat. La regidora Elisabet Farrés explica que «Les zones verdes aporten benestar físic i psíquic i atenuen la temperatura en un entorn urbà dominat per construccions i asfalt que absorbeixen la calor. També filtren l’aire contaminat, contribuint a la salut de la ciutat, i fan de refugis climàtics naturals contra les possibles onades de calor».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*