Inici Destacats La Pobla de Claramunt reviu els inicis del seu futbol

La Pobla de Claramunt reviu els inicis del seu futbol

COMPARTIR

L’Ateneu Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt va acollir, el passat 22 d’abril, la tercera sessió del Portal de la Memòria, inciativa que vol recollir la història recent del municipi a través de fonts com els testimonis orals de diferents veïns.

En aquesta ocasió, el futbol va ser l’objecte dels records. El poblatà Isidre Surroca va relatar els esdeveniments més rellevants dels primers 50 anys de futbol a la Pobla, sota el títol “Del camp de futbol de l´Estrassa al del Pas Blau (1928- 1978), amb el suport d’un complet recull d’imatges històriques i fragments de documents que oferien testimoni sobre els inicis de l’esport rei al municipi.

Es dona la circumstància que enguany es compleixen 90 anys del futbol a la Pobla, que va començar el 1928 al camp de l’Estrassa, per passar l’any 1932 a la Feixa de Cal Mabras, i finalment l’any 1942 a la seva ubicació actual, al Pas Blau. Un club que va tocar la glòria l’any 1949 i 1950, per haver estat Campió Comarcal durant dos anys consecutivament i que va rebre visites tan il·lustres com la del legendari jugador del Barça Ramallets i un altre blaugrana, César. En un partit de Festa Major, els poblatans van convidar a jugar els barcelonistes en el partit que jugaven contra l’equip d’Educación y Descanso d’Igualada. Els blaugranes no van jugar, però van acabar arbitrant el partit.

.

L’esdeveniment va servir com a punt de trobada dels jugadors veterans del C.F. Pobla de Claramunt, que van explicar anècdotes dels primers anys d’aquest esport al municipi. Jep Rabell va recollir el testimoni dels jugadors, que recordaven, per exemple, que a diferència del futbol actual, ells miraven de no caure a terra per no prendre mal amb les grans pedres que hi havia al primitiu camp de futbol. Al final de l’acte, els veterans jugadors van ser homenatjats a l’escenari.

L’acte és organitzat per l’agrupació Participa! #volemunapoblamillor, amb el suport del Club Futbol la Pobla i l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt.

FER UN COMENTARI

*