Inici Destacats La Pobla de Claramunt aprova un pressupost de més de 4 milions...

La Pobla de Claramunt aprova un pressupost de més de 4 milions d’euros pel 2020

COMPARTIR

L’Ajuntament de La Pobla de Claramunt ha aprovat un pressupost de 4.151.7,50 euros per aquest any 2020, mantenint els tipus dels impostos municipals i prioritzant la millora i manteniment de l’espai públic, així com la connexió entre els diferents barris del poble.

El pressupost suposa un creixement considerable respecte els comptes del 2019, que van ser de 3.360.311,22 euros. La diferència s’explica en bona part perquè al pressupost s’han incorporat algunes inversions que compten amb finançament d’altres administracions superiors i que es poden materialitzar aquest mateix any o el proper exercici.

La millora i manteniment de l’espai públic és el gran repte que ha visualitzat el nou govern municipal per aquest 2020. Segons explica l’alcalde Antoni Mabras: “treballarem per millorar el nostre espai públic, que en els últims 4 anys es va abandonar, on prioritzarem inversions en xarxa de clavegueram i en la reparació de carrers que es troben en mal estat”.

El nou pressupost contempla invertir esforços en la millora de la neteja viària i en els espais verds del municipi, donant resposta a suggeriments dels veïns i veïnes del poble.

L’altre objectiu que planteja els pressupostos d’enguany de l’ajuntament poblatà és la inversió per connectar el municipi i els seus diferents barris i facilitar així la mobilitat a peu o amb bicicleta dels poblatans.

El pressupost contempla inversions com la del nou vial de connexió entre el barri de les Garrigues i el municipi amb la previsió de connexió al Xaró, com també l’adequació i millora del “Camí de la Costa” llargament reivindicat.

El pressupost també inclou un increment del 39,3% de les regidories d’ensenyament i serveis socials, «per així donar cobertura a les necessitats bàsiques dels poblatans i poblatanes». En l’àmbit de la sostenibilitat, el pressupost també preveu accions per les energies renovables i l’eficiència energètica, amb instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics.

A més, amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana, el pressupost inclou una partida de 35.000 euros per un projecte que serà sotmès a un procés obert per tal que els veïns l’acabin decidint.

El pressupost es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde després d’un empat a la primera votació entre els vots afirmatius del govern -Participa #volemunapoblamillor i PSC-, l’abstenció d’ERC i el vot en contra d’Avancem per la Pobla-Junts.

FER UN COMENTARI

*