Inici Societat La Pobla celebra els 25 anys de la llar d’infants Sol Solet

La Pobla celebra els 25 anys de la llar d’infants Sol Solet

COMPARTIR

Les instal·lacions de la Llar d’Infants Municipal Sol Solet de la Pobla de Claramunt es va omplir, el divendres 11 de novembre a la tarda, de quitxalla i pares per celebrar els 25 anys de la posada en marxa d’aquest equipament. La celebració va incloure els parlaments dels representants municipals i diverses activitats per als més petits, com tallers i un espectacle de titelles.

El torn d’intervencions el va obrir el regidor d’Educació, Lluís Pérez, que va donar la benvinguda als presents i els va agrair l’assistència a la celebració. A continuació, va intervenir l’alcalde poblatà entre els anys 1983 i 2006, Jaume Armenteras, que va recordar els inicis de l’escola bressol. Armenteras va fer esment que la situació havia anat canviant molt des dels primers anys fins a l’actualitat i que l’equipament s’havia anat adaptant a les necessitats del municipi, com l’ampliació que es va realitzar el 1999 o la construcció del nou edifici el 2010.

L’alcalde actual, Santi Broch, va tancar el torn de parlaments. Broch es va referir a què el servei passa per moments difícils, ja que, a causa de la crisi, algunes famílies no porten els nens a les llars d’infants i, per tant, en els darrers anys hi ha hagut una disminució del nombre d’alumnes. El màxim responsable municipal també va afirmar que des de l’Ajuntament es faran tots els esforços necessaris per mantenir el servei.

Tot seguit, es va lliurar un record de l’aniversari a les educadores, directores i responsables municipals que van treballar i treballen per tirar endavant aquest equipament. Així mateix, es va fer el reconeixement al grup de pares que van impulsar el servei en els seus inicis, l’any 1991.

A continuació, un grup de nens i nenes van bufar les espelmes del pastís de celebració, que tothom va poder tastar, i es va oferir un pica-pica per a tots els assistents.

Per a la quitxalla es van realitzar diverses activitats. Hi va haver un taller de maquillatge, un de fer un arbre amb empremtes i un altre de confeccionar un iman per a la nevera amb el logo del Sol Solet. I com a cloenda de la festa, la companyia Galiot-Teatre de Titelles va oferir l’espectacle «Palla, fusta, pedra», basat en el conte dels Tres porquets, i que va fer passar una estona divertida als més petits.

Repàs a la història de la Llar d’Infants Municipal Sol Solet
La Llar d’Infants Municipal Sol Solet es va inaugurar l’11 de novembre de 1991. Estava ubicada a l’edifici on, actualment, hi ha el consultori mèdic, al barri de les Cases Noves. El 18 de setembre de 1999 es va inaugurar una ampliació de l’equipament, que va possibilitar l’acollida d’infants de 0 a 3 anys, ja que fins aleshores només hi anaven els d’entre 1 i 3 anys.

Aquestes obres van consistir en la construcció d’un edifici annex en el qual es disposava de dues aules amb canviador, sala de descans, sanitaris adaptats als nens i nenes, un lavabo adaptat a les persones amb necessitats especials, l’ampliació de la zona del pati i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Amb aquesta reforma l’escola bressol va poder acollir fins a 38 nens i nenes.

Des del març de 2010, la llar d’infants s’ubica en un nou edifici, situat al carrer de Marie Curie, al barri de can Galan. Es disposa de quatre aules, un espai polivalent, cuina, bugaderia, magatzem d’aliments i un vestíbul amb una zona per deixar els cotxets. L’equipament té capacitat per a 61 nens i nenes, d’entre 0 i 3 anys.

FER UN COMENTARI

*