Inici Destacats El ple de Montbui aprova per unanimitat una moció contra la corrupció

El ple de Montbui aprova per unanimitat una moció contra la corrupció

COMPARTIR

Dijous de la setmana passada va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament montbuienc el ple ordinari de novembre, en el decurs del qual es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat. Un dels principals punts va ser l’aprovació, pels 12 membres del consistori assistents, d’una declaració presentada pels grups Ara Montbui i Som Montbui sobre la corrupció a Catalunya, i que també va ser recolzada pels cinc regidors del PSC Montbui assistents a la sessió.

El ple va ser el primer que es celebrava a Montbui des de l’any 1987 sense Teo Romero, que va presentar el mateix 19 de novembre al matí la renúncia a l’acta de regidor després de ser condemnat a dos anys de presó, a quatre d’inhabilitació i a retornar 21.000 euros per un delicte continuat de malversació durant la seva presidència al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquesta sentència contra Teo Romero, en paraules de l’alcalde Jesús Miguel Juárez feia del tot necessària “la condemna d’aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques, que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric. L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui rebutja amb contundència els fets i les pràctiques condemnades. Els abusos de poder en benefici privat no poden quedar impunes”.

La declaració aprovada per tots els grups del consistori incloïa diferents acords, com ara rebutjar la corrupció en totes les seves formes i lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent la qualitat democràtica, presidida per la dignitat i l’ètica. També es va aprovar unànimement prioritzar amb caràcter d’urgència la Comissió d’Estudi per a l’elaboració del Codi Ètic de Bon Govern per adoptar mesures que vetllin per l’ètica i la integritat institucional.

Durant la mateixa declaració s’insta a l’exercici de totes les accions judicials disponibles per defensar el nom de Santa Margarida de Montbui de qualsevol sospita per aquestes causes. També es posa èmfasi en el compliment rigorós de la llei en els mecanismes de control de la gestió de les administracions públiques. I s’estudiarà a la Comissió d’Estudi per a l’elaboració del Codi Ètic de Bon Govern la retirada dels honors públics a les persones corruptes en totes les seves modalitats: plaques commemoratives, estàtues, condecoracions, etc.

L’Alcalde montbuienc també va recordar que l’únic objectiu d’aquestes mesures és “defensar el nom de la ciutadania de Santa Margarida de Montbui, treballadora i honesta, i lamentar profundament l’estafa econòmica i moral a la qual els corruptes ens han sotmès”.

La regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero González va explicar el compromís del seu partit en la lluita contra la corrupció, la importància de la declaració aprovada, i va mostrar-se convençuda de la necessitat de “passar pàgina entre totes i tots”. De la seva banda, el portaveu del PSC Montbui en el ple de dijous Josep Palacios va recordar també que “no és tan fàcil tirar endavant tot el que acordem avui, ja que pot portar crispació a determinats nivells. Però passem pàgina i encarem una nova etapa, amb renovació d’idees i nous projectes”. Abans de la votació, el batlle montbuienc va agrair les gestions realitzades pels tres grups del consistori per consensuar una declaració aprovable per tothom, i va recordar que “és el moment de tornar a començar. Tenim l’obligació d’entendre’ns, vindran dies molt durs i complicats i cal tendir ponts”.

FER UN COMENTARI

*