Inici Societat El ple de Calaf adjudica les obres de la nova residència de...

El ple de Calaf adjudica les obres de la nova residència de gent gran

COMPARTIR

El nou contracte per a la construcció de la plataforma de serveis per a la gent gran es va adjudicar per unanimitat durant el ple del 27 de maig. L’empresa adjudicada va ser Romà Infraestructures i Serveis, amb un import de 4.101.548,90 euros. El projecte es durà a terme durant setze  mesos i està cofinançat amb els fons de Recuperació Next Generation EU. El secretari, Joan Miquel Roig, responent als dubtes de l’oposició va destacar un dels aspectes clau en la tria de Romà Infraestructures i Serveis, la inclusió en el projecte d’obra d’un desglossament del flux de treball i dels organigrames de l’empresa. La regidora de Serveis Socials, Montserrat Isern, va destacar la importància de les unitats de convivència, que si s’han pogut incloure en el projecte. D’altra banda, l’oposició de Sumem va insistir en la possible necessitat d’ampliar el mòdul en un futur, ja que compta amb 54 places, i en el poc marge de temps requerit per poder justificar la subvenció de la Unió Euopea, remarcant que caldrà estar pendents que els terminis es compleixin. L’alcaldessa Montserrat Mases, per la seva part, va afegir que des de la Generalitat i des del CAP es busca una atenció cada cop més domiciliaria i la problemàtica de les dimensions potser que no sigui tan rellevant en un futur. També va remarcar que es continuaran buscant noves vies de finançament per reduir l’impacte sobre les arques municipals.

Durant el Ple també es va aprovar el compte general del pressupost de l’exercici 2023 amb 6 vots a favor de l’equip de govern (Junts per Calaf) i 4 vots en contra de Junts per Catalunya i Sumem per Calaf. D’altra banda, també es va aprovar una modificació de la plantilla de personal i el catàleg retributiu de l’Ajuntament, que implica extingir la plaça d’auxiliar de comunicació. Amb aquesta mesura es redueix el cost del capítol 1. La moció es va aprovar amb 6 vots a favor i 4 abstencions. Arran d’una reunió amb la Diputació, es va determinar que caldria convertir dues altres places de personal laboral en personal funcionari.

El Ple va aprovar per unanimitat donar suport a la candidatura dels Pastorets de Calaf per la Creu de Sant Jordi 2025. Els assistents varen remarcar la importància de la iniciativa i l’orgull que representa pel poble any rere any.

Col·laboració entre les administracions

Al llarg del ple es va aprovar, amb 8 vots a favor i 2 abstencions de Sumem per Calaf, una bonificació del 95% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per muntar unes persianes exteriors al Parc de Bombers de Calaf. La bonificació fa visible la importància de la col·laboració entre administracions. Similar va succeir amb l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i l’Ajuntament de Calaf en matèria de seguretat viària, un conveni que tindrà una vigència de quatre anys. Es va aprovar també només amb les dues abstencions de SUMEM per Calaf.

Canvi d’horari per l’escola de bressol

Al llarg del ple es va aprovar la modificació de l’Ordenança municipal núm. 23 per l’escola bressol, que estableix un canvi d’horari, es redueix una hora a la tarda i s’afegeix una estada màxima per alumnes d’i0. Es va aprovar amb 6 vots a favor i 4 abstencions, una votació en la qual l’oposició de Junts per Catalunya va remarcar la possibilitat de contemplar una bonificació per a mares treballadores.

Decrets d’alcaldia i precs

Durant el ple es va donar compte de diversos decrets d’alcaldia. Entre els quals hi va destacar la pròrroga del servei d’abastament d’aigua, la redacció d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el contracte d’eficiència energètica de les oficines de l’Ajuntament i la substitució de les places del 2 dels vigilants que canviaran de temporals a fixes.

Al llarg dels precs i preguntes, els integrants de l’oposició van destacar la incidència lumínica de la plaça Barcelona número 92, els problemes de cobertura i línia telefònica del poble i l’import de les subvencions que es concedeixen a les entitats culturals de la vila. L’alcaldessa va defensar les decisions del consistori relatives a les subvencions culturals i projectes d’infraestructura, destacant la importància de la col·laboració no econòmica de l’Ajuntament amb les entitats.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*