Inici Destacats Una placa commemora els 200 anys de Tres Tombs a Igualada

Una placa commemora els 200 anys de Tres Tombs a Igualada

COMPARTIR
Foto: Manel Marimon i Gomis

El passat dissabte 9 d’abril l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i la Federació Catalana dels Tres Tombs, commemoraren el seus aniversaris, 200 i 25 anys respectivament, col·locant una placa commemorativa a la plaça dels Traginers de la ciutat.

A Igualada, fa 25 anys, la Federació Catalana dels Tres Tombs, que havia acabat de néixer, gràcies en part a alguns membres de la Junta d’aquell moment de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, obsequiava a l’entitat igualadina amb una placa pel seu 175è aniversari, placa que es col·locà a la plaça del Traginer, acompanyats de les autoritats del moment i dels aleshores presidents de les entitats: Joan Rey i Simeó Sendra.

Enguany, ambdues entitats, han col·locat una nova placa per festejar els seus aniversaris. L’acte va comptar amb la presidenta de l’entitat igualadina, Montserrat Argelich, acompanyada de la Junta Directiva i nombrosos socis i sòcies de l’entitat; d’Andreu Bernadàs, el seu homòleg a la Federació Catalana amb representats de diverses poblacions catalanes, de l’alcalde Marc Castells, el regidor de Cultura Pere Camps i d’altres regidors de la corporació.

Un centenar de persones van assistir a l’acte en què també es va oferir un aperitiu als assistents i una jornada prèvia de visites guiades al Museu del Traginer – Col·lecció d’Antoni Ros, visites a càrrec de Xavi Ros, que amb molta il·lusió va poder ensenyar les peces úniques que el museu igualadí conté, i que és un referent pel país.

I per anar fent-ne ressò, recordar que el 8 de maig tindrà lloc a Igualada, la Trobada Nacional de la Federació Catalana dels Tres Tombs, acte que clou al país la temporada de Tres Tombs, i que comptarà amb representants d’una cinquantena de poblacions de Catalunya. Serà un únic tomb per la ciutat per un recorregut diferent a l’habitual.

FER UN COMENTARI

*