Inici Enric Senserich Perquè els pensionistes no ens manifestem?

Perquè els pensionistes no ens manifestem?

COMPARTIR

Enric Senserrich

Una de les preocupacions en la conversa d’una majoria de persones grans i no tan grans, són a l’entorn de les pensions. En el cas dels que ja fa temps que les cobrem, però també dels que encara no són prou grans per fer-ho i més ara amb el Procés pel mig, qui les pagarà? N’hi ha que s’han dedicat, des del primer dia, a escampar la negativitat de que els jubilats se les hauran de confitar. Com ja va passar a Escòcia, amb la mateixa perversa intenció. La resposta és fàcil i sabuda: els cotitzants són els que fan possible pagar-les. Perquè així funciona el sistema de pensions a Espanya i així funcionarà a Catalunya. Però la cosa és més bèstia. Perquè, si ha d’haver-hi un dubte, és qui les pagarà a Espanya, on el govern ha foradat la caixa de reserva i està a punt de decretar un nou impost d’eficàcia més que dubtosa. És Espanya qui té el problema, endeutada fins a la calvície del Montoro, i no els catalans del futur, que de les pedres en farem pans. Qui ens pagarà les pensions? Nosaltres, com sempre, senyors i senyores.

Si ha d’haver-hi un dubte, és qui les pagarà a Espanya?

Nosaltres les seguirem cobrant, ja que el nombre de treballadors a Catalunya és més alt que a la resta de la península Ibérica. De tota manera trobo molt recomanable anar-ho repetint. Hi ha gent molt inculta que es deixa influenciar fàcilment per algun malintencionat, i aquests abunden.

Cal tenir present que la meitat de catalans son d’orígens diversos, especialment andalusos, extremenys, castellans, etc. i d’aquí ve el creure’s més al govern espanyol que al català, però ja que molts són d’allí, cal recordar-los que la majoria varen venir a Catalunya pel fet de que els governs d’Espanya els deixaven morir de gana i sense possibilitats de feina. I ara pot passar el mateix, defensant el seguir a l’Espanya podem quedar a la misèria….

El President Puigdemont fa temps que va dir que el compromís d’aquest país és «revertir les retallades i els seus efectes, així com situar Catalunya a les portes de l’estat propi». En aquest context, una de les qüestions que més debat genera és el de les pensions de jubilació. “En una Catalunya independent les pensions estarien més garantides que dins d’Espanya” i no sols ho diu ell, professors d’Universitats i gent del món de les empreses ho manifesten clarament, és clar que sempre hi ha els “fidels” al règim espanyol que ho manifesten al revés per fer por i com que és un tema que toca la supervivència de la gent gran, espanta, però cal recordar que som els que hem fet que la societat arribi fins avui, També ni han que volen fer treballar a les persones grans mentre puguin, doncs això de viure tants anys surt “car” als governs, sense analitzar que les persones jubilades, el que fan actualment, és ajudar i molt al seu entorn familiar, revertint els seu temps i diners en ajudar els seus descendents, però en això no s’hi posa “preu” no se li dona valor i si realment cada nova família amb fills hagués de pagar el cost que comportaria tenir llogat algú que cuidés als infants, en hores extres, a banda dels col·legis, etc. suposaria un augment per les pensions i una baixada d’ingressos dels més joves. Les parelles joves ja prou es queixen dels costos de llars, guarderies, etc. i moltíssims no poden pagar-ho i com ho fan? Doncs algun dels dos han de deixar de treballar i llavors un altre problema, entrada de menys diners a la llar…

Per poder opinar bé caldria comparar molts països europeus, que això ho tenen solucionat, però aquí no en sabem o no volem solucionar. Segurament més d’un governant se li ha passat pel cap que cal “eliminar” a la gent massa gran per allò del cost, és clar que ells segurament es farien o es fan una doble assegurança, per si de cas…

En Joan Buscà, professor d’Economia de la Universitat de Barcelona, també fa temps que critica el dèficit fiscal de l’Estat respecte Catalunya, xifrat en uns 16.000 milions d’euros anuals, i ha defensat la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent, que esdevindria, segons l’economista, el setè país de la Unió Europea amb major renda per càpita. Buscà ha recalcat també que les pensions estarien garantides en cas d’independència, ja que Catalunya és un ‘contribuïdor net’ a la Seguretat Social, és a dir, recapta més diners dels que gasta en aquest aspecte.

Com ja segur heu vist, la Montserrat Montaña, també articulista dels blocs de InfoAnoia, ja parla tècnicament dels problemes i solucions que poden tenir les pensions, per això jo avui, en lloc de donar xifres i dades el que vull és que entenguem que els governs espanyols ens estan perjudicant molt en els pensionistes, a més a més del que ja ho fan en quasi tots els àmbits envers Catalunya, però el cas de les pensions i com les està tractant el Partit Popular i permet el PSOE, fa pena, és vergonyós, però tots els pensionistes seguim tant tranquils queixant-nos en un raconet i no som capaços de manifestar-nos públicament…. Jo entenc que ens manifestem per altres coses, com aquest dissabte passat per l’acollida dels migrants o immigrants, però la nostra societat veig que és incapaç de veure el que estan fent amb els pensionistes i vídues…. és que no veiem l’abús que fa el govern espanyol? I es clar com que ens hem fet grans i ja ningú no ens en fa cas, callem i acabem en un racó… on tenim la sang de quan érem joves? Podem permetre gaire temps més el dany material i moral que venen fent des de l’Estat Espanyol ? NO !! i menys actualment en que quasi tothom diu que l’economia va millor i en que es gasten els diners ? doncs en AVEs , exèrcit, i un llarg etc., i deixant que moltes Comunitats visquin més bé que les més contributives…. Molts jubilats tornen a la seva terra, doncs poden viure més bé que a Catalunya…doncs la vida aquí també ens és més cara, per la falta de recursos que rebem de l’Estat, que a més a més són nostres….

Cal que fem sentir la nostra veu, per tal d’esmenar aquesta injustícia envers les persones grans, en les pensions, però també amb la Llei de la Dependència, on la obligació de l’Estat Espanyol tindria que aportar el 50 % i només aporta el 20 %, en lo qual fa que la Generalitat ha d’invertir molt més que el seu 50 % de diners, que podrien servir per altres àmbits dins de la Serveis Socials. Com ja heu vist la Ministra de “Sanidad, Servicios Sociales e Igualdat”, senyora Dolors Montserrat, sembla que vol carregar-se el sistema i a més a més està cercant el que els pensionistes paguem més, com sigui i en el que sigui…

Companys pensionistes i els que potser mai ho arribareu a ser, siguem educats, però contundents contra la mala gestió del govern espanyol, i recordem que la millor fórmula seria ser independents !!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*