Inici Cartes dels lectors Un ‘Pegasus’ a Òdena a Fons

Un ‘Pegasus’ a Òdena a Fons

COMPARTIR

Estem escoltant els últims dies el possible espionatge de càrrecs electes amb un programa sofisticat al que en diuen Pegasus.

Però molt abans de que la firma Israeli NSO inventes el Spyware Pegasus, els partits ja s’espiaven entre ells, com ho feien? Col·locant alguns dels seus a l’altre partit o comprant les voluntats amb favors personals.

Això és el que va passar a Òdena a Fons, uns dels membres establia contactes amb el partit al govern municipal i despatxava directament amb l’alcaldessa Maria Sayavera.

El descobriment es va fer lligant caps i finalment pels comentaris que els propis membres del govern municipal feien sobre la influència que aquest exercia sobre l’alcaldessa.

Aquesta situació havia provocat una frustració a part del grup que entenia que la direcció que feia FEM – ERC del consistori, com si tinguessin majoria absoluta es devia a la creença que aquest membre d’ÒAF podia aconseguir doblegar la voluntat del grup, aconseguint sempre afavorir a FEM-ERC.

Quan alguns membres van demanar al regidor i cap de llista d’ÒAF Andreu Garcia que actues, aquest es va trobar amb que l’agrupació d’electors no tenia un reglament per poder actuar directament i va optar per la prudència.

Instal·lats en aquesta situació, es va produir una nova falta de respecte als pactes entre les formacions per part de FEM-ERC, aprovant-se en junta de govern la sol·licitud del representant de l’empresa Vallés Soriano, en una zona que havia de ser residencial (és obvi que va ser una voluntat aprovar-ho, només calia fer esment dels plans supramunicipals per votar que no, o com a mínim deixar-ho en espera de la resolució del PEDUAECO).

Aquesta situació va provocar la petició de la moció per part del PSC Òdena Progrés a l’alcaldessa, així com declaracions privades sobre la pèrdua de confiança de membres del mateix govern municipal sobre aquesta, i una pressió sobre què faria el nostre regidor l’Andreu Garcia.

La decisió del grup va ser de prudència, comunicant al PSC Òdena Progrés que volíem resoldre la situació apel·lant primer al govern municipal.

Però de nou el govern de FEM-ERC semblava no donar gens importància a la situació i a com la pressió pujava al voltant d’ÒAF.

Tal era el desastre, que ni tan sols l’alcaldessa, com a portaveu del seu grup, portava el tema a les juntes.

La situació era insostenible, el govern estava bloquejat, sense pressupost per primera vegada en la història d’Òdena i la pressió dels veïns augmentava amb pancartes demanant la dimissió de l’alcaldessa. Davant d’aquesta situació, l’equip d’ÒAF va aprovar un document que es lliurar a l’equip de govern i es va fer públic en xarxes a petició de l’actual extresorer, on demanava que l’alcaldessa dones pas a un altre membre del govern, intentant així que es baixés la pressió pel tema Vallès Soriano i tenir una nova interlocutora amb qui restablir les confiances.

La primera resposta d’ERC comarca, va ser que s’estava estudiant, però poc després es va dir que la figura de l’alcaldessa no la podien tocar per la seva repercussió mediàtica.

Va ser llavors quan a ÒAF s’havia de continuar per desbloquejar el consistori, ho havíem intentat tot, fins i tot l’Andreu Garcia va proposar que pactessin una aliança PSC Òdena i FEM-ERC, per reconduir la situació (deixant al regidor d’ÒAF fora, ja que l’important era Òdena).

Res, va funcionar, havíem de fer el pas i és llavors quan Pegasus es va activar.

Les trucades als membres d’ÒAF es succeïen per desprestigiar al regidor, però tot era feble, ja que la bona feina feta fins llavors, la paciència del regidor i el coneixement del Spyware per part del grup, no va permetre que es consolidés una posició forta contra ell.

Així es va arribar a la reunió del formalisme, quedava clar que no hi havia sortida, però ho havien d’exposar dins del grup. Per sorpresa de tots va aparèixer un membre del grup que no venia en anys i va votar. La votació va ser d’empat, amb dues abstencions al que el regidor va respondre que el seu vot seria de qualitat. Sense que aquest votes Pegasus que ja havia infectat algun membre més, va començar a cridar, dient que el regidor no podia tenir vot de qualitat i més descarat encara, que l’abstenció dels membres no era valida en aquella votació.

Tot va quedar infectat de tal manera que l’Andreu Garcia va dir a alguns companys que es plantejava dimitir, no es podia continuar i passar un antivirus al grup tindria uns costos molt elevats.

Diversos membres d’ÒAF li van demanar que no dimitís, que calia actuar i que l’únic error comès era no haver-ho fet abans.

Es va convocar una nova reunió, on el regidor va dir que la situació on havien portat el grup era insostenible, que es mantenia el manifestat, aprovat i lliurat a FEM-ERC i que aquells que volguessin continuar ho manifestessin en els pròxims dies.

L’antivirus estava en marxa i com predeia el regidor, va tenir costos elevats.

Dies després dels deu membres assidus amb dret a vot, sis van donar el seu suport a l’Andreu Garcia, Pegasus no ho va fer, una parella del grup tampoc , ni dos membres més.

Amb l’anima trencada, però no perden de vista l’objectiu de tenir un poble millor, el grup renovat, va iniciar de nou les converses amb FEM-ERC, indicant-los que el Spyware era eliminat, que si us plau actuessin en conseqüència, acceptant la proposta d’ÒAF o pactant una de nova amb PSC Òdena Progrés que permetés desbloquejar la situació.

La resposta de FEM-ERC, va ser l’immobilisme i ÒAF va iniciar llavors converses amb PSC Òdena Progrés per recolzar la moció presentada.

La resta de la història és Ben coneguda, diaris que fan cas a gent que diu ser d’ÔAF sense ser-ho i diaris que ho publiquen sense cap mena de confirmació, ni tan sols trucant al regidor Andreu Garcia perquè donés la seva versió.

Des d’ÒAF estem estudiant interposar una denúncia en base al dret a l’honor i per l’intent de forçar el resultat del procediment, per mitjà de l’assetjament a un càrrec públic, en referència a la tramitació d’un acte de conformitat amb el que es disposa en l’article 197.1.c, de la Llei Orgànica 5/1985

Volem donar les gràcies a tots els membres d’ÒAF que no estan al grup de votació i ens estan donant recolzament, així com a tots aquells votants i simpatitzants que també ho estan fent.

Esperem que aclarits els punts de qui és qui, podem concentrant-se tots en la moció, els seus motius i els nous objectius per Òdena.

Òdena a Fons Avancem

Agrupació d’electors

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*