Inici Cartes dels lectors Pediatria al CAP: solucions als problemes reals

Pediatria al CAP: solucions als problemes reals

COMPARTIR

Solucions als problemes reals de la gent. Amb aquest principi és com el nostre grup fem política a l’Ajuntament d’Igualada. De moment ens toca fer-la des de l’oposició però quan estiguem al govern mantindrem aquesta actitud de manera inalterable. Massa vegades la política es perd en debats estèrils i que queden molt lluny de les necessitats reals de la ciutadania. Nosaltres creiem en la política útil, propera, que coneix els problemes de la gent perquè trepitja el carrer i parla amb les veïnes i veïns barri a barri. Aquesta és l’arrel i el sentit de la política municipal que vivim amb passió i estima.

El darrer exemple d’aquesta manera de fer és el retorn de la Pediatria al CAP de l’Estació. Després de parlar amb diverses famílies que s’havien quedat sense Pediatria al CAP de l’Estació i de conèixer les dificultats i costos que això els suposava, ja que se’ls enviava obligatòriament a visitar els seus fills i filles a Vilanova del Camí, ens vam arremangar per revertir aquesta injustícia i aquesta darrera setmana hem tingut una bona notícia: la petició que vam registrar el dia 1 de febrer al Parlament de Catalunya demanant reobrir la Pediatria al CAP de l’Estació ha estat votada a favor per unanimitat.

Cal dir que aquesta unanimitat no es va produir a l’Ajuntament d’Igualada, ja que quan el 21 de desembre de l’any passat hi vam portar una moció demanant exactament el mateix, el govern de Marc Castells no hi va donar suport. De fet, Junts va ser l’únic grup de l’Ajuntament que no va donar suport a aquesta demanda. Un fet incomprensible que seguim lamentant i no entenent.

Recuperar la Pediatria és un tema de ciutat i no de partits. Defensar Igualada és el que ens mou i per això vam dir que faríem tots els tràmits possibles per fer sentir la veu de la nostra ciutat fins a aconseguir-ho. I així ha estat: el Parlament ho ha aprovat. Quin és el següent pas? Que la Generalitat posi una data a aquest retorn. Reclamem i no pararem de reclamar que digui quin dia les famílies podran tornar a visitar els seus fills i filles al CAP de l’Estació.

La política ha de servir per alçar la veu, reclamar solucions i aconseguir-les. I en aquesta qüestió estem contents de la feina feta. Cal que totes les famílies siguin tractades per igual i tinguin accés als mateixos serveis dins una mateixa ciutat sense distingir si viuen a un barri o a un altre. No pot ser que en funció del barri on visquis, si et toca el CAP Igualada Nord, sí que tinguis Pediatria i si vius en un altre barri que estigui adscrit al CAP de l’Estació no en tinguis. S’estava trencant la igualtat en l’accés a aquest servei i els serveis públics han de garantir, precisament, aquesta igualtat. Demanem conèixer la data en la qual això serà efectiu. No pot passar més temps.

Jordi Cuadras

Regidor portaveu d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta)

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*