Inici Destacats El PDeCAT apunta irregularitats en la convocatòria dels plens municipals del Bruc

El PDeCAT apunta irregularitats en la convocatòria dels plens municipals del Bruc

COMPARTIR

El PDeCAT, únic grup de l’oposició a l’Ajuntament del Bruc (governat per ERC i El Bruc Ets Tú -EBET-) es va aixecar el passat dimecres del ple municipal que havia d’aprovar les ordenances fiscals pel 2018 i que es va acabar suspenent.

El motiu és que el grup municipal va detectar irregularitats a l’hora de fer la convocatòria, que com a mínim ha de ser notificat als regidors 48 hores abans i no complia amb aquest requisit. amb una antelació de ó de 48 hores, no complia amb aquest requisit. El grup ho va comunicar un cop iniciat el Ple Ordinari pel fet que “si la notificació no s’efectua en temps i forma, és possible la impugnació de la convocatòria del ple, que perd així qualsevol validesa jurídica”, com explica el portaveu Rafel Galvan.

El PDeCAT lamenta que el fet que no es respecti el termini també vulnera el dret de participació política dels regidors, especialment en un ple tan important com el que defineix les taxes i impostos que constituiran els ingressos del proper exercici.

El ple de dimecres es va acabar suspenent i es va convocar un nou ple per aquest divendres a les 20:30. L’Ajuntament, però, va caure en el mateix error  i van fer arribar la notificació fora del termini i, en el cas del mateix Galvan, a través d’un correu electrònic que no és en el que rep habitualment les notificacions.

Per aquest motiu, el PDeCAT no considera vàlida aquesta segona convocatòria i els seus quatre regidors no hi han assistit. Si es celebra anuncien que impugnaran el ple i els acords que es prenguin en absència dels regidors del PDeCAT.

Galvan reclama la “plena garantia jurídica en els actes administratius” i que es convoqui novament el ple, acusant a més el govern de “mala gestió i manca de planificació” perquè aquest divendres finalitzava el termini per presentar les propostes d’ordenances fiscals pel 2018.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*