Inici Festes Participat Aplec del Roser a la Tossa de Montbui

Participat Aplec del Roser a la Tossa de Montbui

COMPARTIR

Un any més, el tercer diumenge de maig La Tossa de Montbui va celebrar la festa grossa, un Aplec del Roser que va tornar a omplir de festa i germanor el cim montbuienc.

Durant tot el matí es van dur a terme moltes activitats. No hi van faltar les tradicionals arengadada, l’audició i ballada de sardanes, els sortejos de regals entre els assistents, i l’ofici solemne amenitzat enguany per la Coral Si Fa Sol. Com és habitual el Ball de Gegants amb els grallers i timbalers de Montbui va posar la cloenda.

Entre les novetats d’aquesta edició, l’exposició «Històries i llegendes de Montbui», de l’artista Xènia Roig, amb il·lustracions digitals.

Però si una activitat va sorprendre als assistents va ser la possibilitat de veure el muntatge àudiovisual «Creant il·lusió», realitzat pel fotògraf i artista montbuienc Paco Tostado. El muntatge àudiovisual sobre La Tossa, en tres dimensions, va ser molt ben valorat pels assistents, que van fer cues per poder-lo veure «in situ» a la sala del castell, utilitzant unes ulleres 3D preparades per fer-ne el visionat.

La meteorologia va acompanyar i molts montbuiencs i anoiencs van pujar caminant fins el cim. Aquells que van voler pujar en vehicle van haver de fer-ho a través d’un autocar-llençadora que feia parada al Nucli Urbà (Maxi Dia-Vista Alegre) i al Nucli Antic (Camp de la Sort) i que pujava al cim cada 30 minuts.

El Punt d’Informació, un alicient més per visitar La Tossa

Entre els mesos d’abril i octubre està en funcionament el punt d’informació turístic de Montbui, ubicat al cim de La Tossa de Montbui. El punt d’informació està ubicat a la zona de l’antic refugi, on els visitants podran trobar informació sobre l’espai natural i patrimonial de La Tossa, també sobre allotjament, oferta de restauració i principals punts d’interès de Montbui. L’horari d’atenció al públic del servei és el següent: Dijous de 10 a 13 hores; divendres i dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 19 i diumenges de 10 a 14 hores.

Aquest espai d’informació turística complementa l’important servei que realitza el refugi-restaurant La Tossa. L’oficina d’informació turística compta amb una informadora-dinamitzadora que assessora els visitants sobre aquells temes d’interès d’interès turístic o informatiu.

FER UN COMENTARI

*