Inici Destacats El Parlament reclama bus escolar gratuït als nuclis més allunyats dels centres...

El Parlament reclama bus escolar gratuït als nuclis més allunyats dels centres de Piera

COMPARTIR

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Jordi Riba, ha presentat una proposta de resolució per a modificar el decret que regula el servei de transport escolar a Catalunya perquè inclogui la gratuïtat del servei en municipis amb gran dispersió. Aquest és el cas de Piera, municipi format per diverses urbanitzacions allunyades de fins a 3, 6 o 8 quilòmetres dels centres escolars del mateix municipi. La resolució proposada pel grup socialista ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris.

En la seva intervenció, Jordi Riba ha demanat que “incloure el criteri de distància a l’hora de pagar el transport escolar és una mesura d’equitat i cohesió social. Ens trobem amb la paradoxa que la Generalitat assumeix el transport escolar dels infants que estudien fora del seu municipi però no d’aquells infants que estudien dins el seu municipi i que, com és el cas de Piera, han de recórrer més quilòmetres que aquells que ho fan en un altre municipi. Fins ara el cost l’havien assumit les famílies amb xifres que poden arribar fins als 240 euros i el mateix Ajuntament”.

El diputat per l’Anoia ha treballat la proposta juntament amb el govern de l’Ajuntament de Piera. Una vegada aprovat pel Parlament, l’assumpte queda a les mans del departament d’Educació del govern de la Generalitat. Riba demana que el govern apliqui la resolució del Parlament de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*