Inici Societat El Parcmotor de Castellolí formarà i certificarà en conducció segura empreses de...

El Parcmotor de Castellolí formarà i certificarà en conducció segura empreses de transport de persones

COMPARTIR

Circuit Parcmotor Castellolí serà el primer circuit de l’Estat espanyol que formarà i certificarà empreses de transport de persones en conducció segura i sostenible i el primer circuit certificat amb la norma internacional ISO 39001:2012 de Sistemes de Gestió de la Seguretat Vial. Gràcies a l’acord a què han arribat els gestors de l’equipament anoienc amb la certificadora ICDQ i la companyia energètica Smart Energy & Renovable, el circuit oferirà serveis de formació i promourà les auditories i certificacions d’ICDQ a empreses de transport de persones, com ara companyies d’autobusos i ambulàncies, convertint-se així en referent en mobilitat segura i sostenible.

En concret, la ISO 39001:2012 té com a objectiu implantar un sistema de gestió de la seguretat vial per reduir i, en última instància, eliminar la incidència i el risc de mort i ferides greus derivats d’accidents de trànsit en l’àmbit del transport de passatgers. Alhora, també permet a les empreses reduir costos de manteniment, primes d’assegurances i definir nous plans de mobilitat, conferint així un clar posicionament de consciència respecte a la sostenibilitat i l’impacte ambiental que l’activitat econòmica d’aquest sector pot generar.

Les tres companyies implicades en aquest acord començaran a treballar aquest mes d’abril per oferir els seus serveis a empreses de transport de persones, de transport sanitari, de lloguer de cotxes i car sharing, de transport VTC, circuits automobilístics, centres de formació, empreses de serveis i altres activitats relacionades amb la mobilitat. De fet, segons avança Ton Pons, gerent de Circuit Parcmotor, ja han signat una oferta amb la primera empresa de transport de persones de la comarca per a la certificació de sistemes de gestió de la seguretat vial i certificació de conductors d’autobusos.

A més, des del passat 30 de març, el circuit de Castellolí també disposa de la ISO 9001:2015 de Sistemes de Gestió de Qualitat certificada per ICDQ, norma exigida pel Servei d’Ocupació de Catalunya per dur a terme formacions ocupacionals. Això permetrà aprofitar les sinèrgies entre el propi circuit i l’edifici Campus Motor Anoia amb la clara voluntat de dotar de més oportunitats de formació el talent de la comarca i d’arreu del territori.

Amb aquesta col·laboració, Circuit Parcmotor Castellolí reforça la seva aposta pels nous models de mobilitat i la seva visió per ser un referent en mobilitat i seguretat vial i alhora entendre la mobilitat com a servei (Mobility as a Service). El complex castellolinenc ofereix “proximitat” a les companyies -és a tan sols a mitja hora de l’aeroport d’El Prat- i “un entorn privat i segur”, segons destaca Pons. A més, té totes les característiques necessàries per oferir aquests serveis a empreses de transport de persones -al mateix circuit i a l’edifici Campus Motor Anoia-, com ara amb la realització de simulacions de conducció a carretera oberta amb vehicles de grans dimensions.

L’acord entre Circuit Parcmotor, ICDQ i Smart Energy & Renovable es presentarà institucionalment en un acte que tindrà lloc el 2 de juny a Circuit Parcmotor i que comptarà amb responsables de les tres empreses signants, representants polítics del territori i els líders de grans empreses del sector del transport i la mobilitat.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*