Inici Cartes dels lectors Els paradistes del mercat ambulant d’Igualada agraeixen a Jordi Cuadras les gestions...

Els paradistes del mercat ambulant d’Igualada agraeixen a Jordi Cuadras les gestions per reemprendre l’activitat

COMPARTIR

La “nova normalitat” no ha arribat a tothom per igual. Els paradistes de productes no alimentaris del mercat d’Igualada van veure amb estupefacció com podien operar sense problemes als municipis veïns de Vilanova del Camí i Òdena des del divendres 29 de maig i, en canvi, no podien fer-ho a la capital de l’Anoia. Després de múltiples queixes, van reunir-se amb el cap de llista d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, que va fer seva la reivindicació i va aconseguir desencallar una situació incomprensible tant per als propis paradistes com per a multitud de compradors.

El dissabte 9 de maig, Igualada va reobrir el mercat setmanal de fruites i verdures, a la seva ubicació habitual de la plaça de la Masuca. Degut a les noves normes sanitàries, la distància entre parada i parada va fer que pràcticament s’ocupés tot l’espai disponible. Conscients d’aquesta realitat, els paradistes de productes no alimentaris van suggerir la instal·lació del mercat ambulant al passeig Verdaguer, sense rebre resposta.

En canvi, el divendres 29 de maig, l’Ajuntament de Vilanova del Camí ja va autoritzar el mercat ambulant de productes no-alimentaris, traslladant-lo del seu emplaçament habitual al passeig de la Indústria, per complir amb la normativa sanitària. El dilluns 1 de juny l’Anoia va entrar en la fase 2 del desconfinament, i aquell diumenge 7 de juny, els paradistes també van poder operar al mercat setmanal d’Òdena. Mentrestant, l’Ajuntament d’Igualada continuava sense reaccionar.

Els paradistes van tenir l’oportunitat de fer saber aquest greuge al cap de llista d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, que va intercedir per ells davant la inacció del consistori igualadí. Finalment, gràcies a les gestions de Cuadras, el dissabte 13 de juny es va poder reemprendre el mercat no sendentari no alimentari, instal·lat provisionalment a l’aparcament de Cal Carner per respectar la normativa sanitària.

Els paradistes volen agrair a Cuadras la seva atenció i la seva efectivitat a l’hora de resoldre la situació, en un moment en què el consistori igualadí els havia deixat totalment desatesos. En un moment econòmic especialment crític per al conjunt de la societat a causa del confinament, la impossibilitat de poder fer parada suposava un risc d’escanyament financer de multitud de paradistes, que igualment veien com havien d’abonar els impostos associats a la parada. Així mateix, també volen agrair la confiança que setmanalment els fan multitud d’igualadins, als quals es mostren orgullosos de poder atendre i complaure amb multitud de productes aptes per a totes les butxaques.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*