Inici Política Oriol Junqueras: “la voluntat de fer un país més fort és més...

Oriol Junqueras: “la voluntat de fer un país més fort és més important que el lloc d’on venim”

COMPARTIR

[swf object]No era una tasca fàcil la que tenia el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, aquest diumenge amb la seva visita a la seu de la Unió Cultural Extremenya Anoia, a Vilanova del Camí. Una entitat, segons el seu president, Paco Nevado, “oberta a que els polítics vinguin i expressin les seves idees, encara que puguin estar a anys llum de les que puguem tenir els demés”.

Junqueras va explicar a la seu dels extremenys anoiencs –plena a vessar- que va treballar durant uns dies a Extremadura com a guionista d’una sèrie de televisió [Img #4107]sobre la història d’Espanya. Tot i que “la sèrie es va acabar emetent un temps més tard després d’agafar tots els meus guions i estripar-los”, Junqueras es va guanyar l’auditori assegurant que és “una terra molt bonica” i que “és perfectament lògic que els que hi heu nascut us en sentiu molt orgullosos”.

El president d’Esquerra va construir un guió molt adaptat al seu públic, un guió on no apareixia per enlloc la paraula “independència”. A canvi, un Junqueras molt [Img #4108]didàctic va basar el seu discurs en l’economia i en com les arrels no són més que bagatge que enforteixen el projecte comú que és Catalunya. Com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts, va recordar que els ciutadans del municipi són d’orígens diferents –ell mateix va explicar que una branca de la seva família prové de l’Aragó- i que “tots ens hem anat barrejant i tenim un projecte en comú, que va més enllà dels nostres orígens i les nostres arrels”.

Sobre el dret a decidir, Junqueras va [Img #4109]assegurar que “volem que tots els que viuen a Catalunya puguem decidir el nostre futur junts, sense haver de demanar permís a ningú per fer-ho”. I després, apuntava el president d’ERC, “que cadascú expliqui els seus arguments pel sí o pel no”.

Però on va invertir més esforços és a explicar com el dèficit fiscal ofega l’economia catalana. Coneixedor de la complicada situació de la comarca de l’Anoia, va assegurar que aquesta “necessita més que ningú inversions en infraestructures”. Com a exemple de la importància de decidir sobre els recursos, Junqueras va recordar que el govern de l’Estat es gasta cada dia 47 milions d’euros en defensa i que, “amb només deu dies d’aquest pressupost no hi hauria retallades en educació a Catalunya”.

La igualadina Alba Vergés, diputada d’Esquerra al Parlament, es va posar a disposició del territori i va recordar al públic que “jo puc ser l’enllaç entre entitats, institucions, empreses i persones amb el Parlament, aprofiteu això”. Junqueras va estar acompanyat també per alcaldes i regidors del partit a la comarca, com Carles Casanova –alcalde d’Òdena-, Josep Maria Palau –alcalde de Jorba-, Jordi Calpe –regidor als Hostalets de Pierola- o l’amfitrió, el regidor vilanoví d’ERC Xavier Bermúdez.

El president de la Unió Cultural Extremenya Anoia, Paco Nevado, va recordar que són “ambaixadors d’Extremadura a Catalunya i, quan anem de vacances, ambaixadors de Catalunya a Extremadura”. Nevado no va obviar que “a vegades hi ha certa incomprensió, sobretot per culpa dels mitjans de comunicació, però quan els pobles es coneixen cauen molts tòpics”.

Nevado va obsequiar el president d’ERC amb una tarta de Casar i un licor d’aglà. Per cloure l’acte l’entitat va oferir un aperitiu amb productes extremenys. Com deia el president dels extremenys anoiencs, “l’únic que hi ha una mica català és el vi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*