Inici Destacats La recollida d’escombraries porta a porta a Calaf s’encalla al ple

La recollida d’escombraries porta a porta a Calaf s’encalla al ple

COMPARTIR

L’equip de govern de Calaf proposava al ple municipal de dilluns la delegació de la competència de la prestació del servei de recollida d’escombraries a la Mancomunitat de l’Alta Segarra. Es tractava d’un nou pas per fer realitat a Calaf la recollida porta a porta que s’implantarà enguany com a nou sistema per fer la recollida selectiva de residus. L’abstenció dels dos grups de l’oposició no va permetre tirar endavant aquest punt, que s’haurà de presentar de nou al ple, ja que la normativa requereix que s’aprovi per majoria absoluta.

A més de delegar el servei pròpiament dit, el canvi proposat suposa transferir a la Mancomunitat de l’Alta Segarra mitjans personals i materials que actualment té l’Ajuntament de Calaf. Els dos grups de l’oposició van demanar més detalls sobre el que suposaran les modificacions, tant a nivell econòmic, com d’instal·lacions i personal. CiU es va abstenir assegurant, per part de Joan Caballol, que hi votaran a favor quan tinguin “tota la informació que demanem perquè volem que el servei surti bé perquè és una aposta arriscada i no volem que els vilatans de Calaf pateixin coses que s’han imprevist”.

El portaveu del GIC, Josep Casulleras, que també va demanar més concreció, va afegir que troben a faltar “una campanya d’informació i participació ciutadana que sigui vinculant. No se sap què opina el municipi sobre això, si ho vol o no ho vol provar”. Consideracions a les quals l’alcalde, Jordi Badia, va rebatre dient que la campanya informativa “l’hem arrancat aquest diumenge a l’EcoFira” i que “serà participativa” ja que tindran en compte l’opinió dels ciutadans.

Modificació puntual del POUM per regular una disfunció de 18 habitatges del Barri Nou

El mateix ple ha tirat endavant l’aprovació inicial per fer una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanístic del Municipi (POUM). Aquest canvi vol corregir una disfunció amb la qual es troben 18 habitatges del Barri Nou. Els tres regidors del Grup d’Independents per Calaf (GIC), juntament amb els cinc de l’equip de govern, van votar a favor d’aquest canvi mentre que el grup de Convergència i Unió (CiU) hi va votar en contra.

Segons va explicar la regidora d’Urbanisme, Teresa Torrijos, l’actual POUM només permet que al Barri Nou hi hagi cases unifamiliars, però en canvi n’hi ha de plurifamiliars. Això comporta que la majoria d’habitatges plurifamiliars no disposin de la correcta divisió horitzontal dels seus edificis. Per això, la regidora apuntava que la proposta ha de permetre “unificar la zona perquè tingui ben regulats els habitatges”.

El portaveu de CiU, Joan Caballol, va argumentar la posició contrària del seu grup manifestant que no consideraven “acreditat l’interès públic” per fer aquest canvi. A més, consideren que no “suposa una millora general per al barri més enllà dels interessos particulars”. En canvi, segons el portaveu del GIC, Josep Casulleras, aquest canvi puntual del POUM té “interès públic general” i no creu que hi hagi darrera “una gran especulació urbanística i menys en la situació actual del municipi”.

Laureà Figuerola, fill il·lustre

Durant la sessió del ple ordinari d’aquest abril es va donar compte del decret d’alcaldia que serveix per iniciar el tràmit administratiu per poder nomenar Laureà Figuerola com a Fill Il·lustre de Calaf. A partir d’ara se seguirà tota la tramitació perquè en una nova sessió del ple, i d’acord amb el Reglament d’Honors i Distincions del consistori, es pugui fer oficial aquesta distinció.

FER UN COMENTARI

*