Inici Societat Les opcions formatives es donaran cita en una nova Fira de l’Ensenyament...

Les opcions formatives es donaran cita en una nova Fira de l’Ensenyament d’Igualada

COMPARTIR

El dies 15 i 16 de febrer, Igualada acollirà per vuitè any consecutiu la Fira de l’Ensenyament, promoguda enguany pel departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, que se celebrarà al recinte municipal de l’antic Escorxador. L’esdeveniment obrirà divendres, de 9:30 a 14:30h, i dissabte, de 10 a 14h, amb l’entrada gratuïta per a tots els assistents.

Aquest any, després de la bona experiència de l’anterior edició, se seguirà comptant la col·laboració del departament d’Ensenyament del Consell Comarcal de l’Anoia, que facilitarà el transport als alumnes d’altres punts de la comarca. Enguany ha augmentat el nombre de participants de fora d’Igualada i es preveu l’arribada de 697 alumnes d’altres municipis, pràcticament un centenar més que l’any passat. Ho faran procedents de Piera, Vallbona d’Anoia, Capellades, Calaf, Jorba i Vilanova del Camí.

Com a novetat destacable d’aquesta edició, els estudiants i visitants de la fira podran participar d’una sessió d’acollida a través d’una presentació virtual de realitat augmentada, que facilitarà informació útil pel futur acadèmic i professional de les persones, així com d’informació del propi espai de la fira, per fer la visita més productiva. Aquesta modalitat d’acollida té un doble objectiu: rebre i informar les persones visitants i, alhora, donar a conèixer les noves tecnologies i les seves sortides professionals.
Una àmplia oferta d’estudis

A la fira s’hi podran trobar una trentena d’universitats i escoles, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta d’estudis superiors. Hi seran presents el Campus Universitari d’Igualada-Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG), la UManresa i la UVic (Universitat Central de Catalunya, UCC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URLl), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat La Salle, l’EAE Business School, l’ESERP Business School, l’ESIC Business & Marketing School, l’Escola Universitària de Disseny de Barcelona (ELISAVA), l’Escola Superior de Disseny (ESDi), l’Escola Universitària de Turisme EUROAULA (UdG), la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de Barcelona (HTSI), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola Superior Oficial de Disseny LCI de Barcelona, l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) de Tàrrega, l’Ostelea School of Tourism and Hospitality, el Centre d’Estudis Universitaris IGEMA (URV) i l’Escola d’Administració d’Hosteleria VATEL d’Andorra.

En un altre dels espais de la fira, participaran tretze escoles i instituts, exposant la seva oferta formativa d’ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà i Programes de Formació i Inserció (PFIs). Aquests seran: l’Institut Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps “La Gaspar”, el Centre de Batxillerat d’Arts Plàstiques i Arts Escèniques IES Joan Mercader, l’Acadèmia Igualada, la JOVIAT de Manresa, l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, el Campus Professional UVic – UCC, l’Acadèmia de Perruqueria, Estètica i Quiromassatge (CEPEQ) i l’Institut d’Estudis Aplicats IDEA, així com els centres que els programes PFIs de l’Escola Pia d’Igualada i l’Institut Montbui i els PTTs Igualada i Anoia Sud.

També exposaran les seves possibilitats professionals, formatives i d’orientació laboral els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, els Agents Rurals, CEINA, el Grup Àuria, l’Oficina Jove de l’Anoia i el Consell Comarcal de l’Anoia, així com la Xarxa Anoia Emprèn.

Orientació i assessorament

A la Fira de l’Ensenyament d’Igualada hi haurà el punt d’orientació personalitzada d’IG-Nova, amb professionals que resoldran dubtes sobre la presa de decisions i itineraris acadèmics.

També s’hi podrà trobar el Punt d’Informació Juvenil de l’equipament municipal La Kaserna, que oferirà dades de serveis d’interès per als estudiants, com ara habitatge, mobilitat o beques, projectes de participació, possibilitats per a estudiar a l’estranger o quines activitats de temps lliure es poden completar per complementar amb els estudis. I, a més, durant els dos dies es faran xerrades d’orientació per assessorar els joves –divendres– i també les seves famílies –dissabte– a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Es pot consultar més informació al web www.igualadajove.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*