Inici Societat Òmnium Cultural Anoia reconeix el compromís de Rosa Munté i l’AUGA

Òmnium Cultural Anoia reconeix el compromís de Rosa Munté i l’AUGA

COMPARTIR

La catorzena edició dels premis al compromís Cultural que lliura cada any Òmnium a l’Anoia es va celebrar el passat divendres 20 d’abril en un Teatre Municipal de l’Ateneu ple de gom a gom. Els premis compromís no es van celebrar el mes de setembre passat, com és habitual, a causa de la campanya pel referèndum.

Marcel Mauri, vice president d’Òmnium es va dirigir als assistents a l’acte “representant en Jordi Cuixart, el 10è president de l’entitat” recordant que la seva absència en aquest acte i a tots els que no ha pogut assistir, pesin com una llosa sobre les consciències d’aquells que de forma arbitrària el priven de llibertat.

Mauri, va felicitar a l’AUGUA per la seva tasca amb diferents activitats, entre les quals conferències o excursions. Mauri es va referir a la gent gran com a “peces clau” de la força d’aquest país, recordant que eren ells els qui ja omplien les places de dignitat dècades enrere.

Va recordar que “nosaltres som els fills i els néts dels que van deixar-se la pell en tantes lluites compartides per resistir al franquisme i assolir la democràcia que ara alguns volen destruir” i va animar als guardonats a no defallir en aquests temps difícils.

També va felicitar a la Germana Rosa Munté per la seva dedicació als més desafavorits, amb càritas, pel servei a la ciutat, al país, i en definitiva per estar al servei d’un món millor, un món on cada vegada hi hagi menys desigualtats.

Mauri, va fer seves les paraules que Òmnium té com a repte immediat: “hem de passar de les lluites compartides a les vides compartides, a conèixer-nos més els uns als altres” referint-se a les trobades dels dimecres, “exemple del que aquest país necessita: viure més junts per conèixer-nos millor.”

Després de les paraules de Marcel Mauri, el periodista Joan Maria Morros, presentador de l’acte, va presentar el guanyador del premi compromís a nivell col·lectiu, l’Aula Universitària de la Gent Gran de l’Anoia (AUGA), pels seus 25 anys. L’impulsor de l’AUGA, Magí Puig, va pujar a l’escenari per recollir el guardó.

En nom de l’AUGA va recollir el guardó el president actual, Jaume Ortínez, que va recordar «som la torna, perquè bona part d’aquest quart de segle, quasi 20 anys, el propi naixement de l’AUGA, és mèrit de Magí Puig». L’equip actual es va manifestar molt «animat a seguir amb la tasca de l’entitat»

Després de les paraules del president de l’AUGA, Jaume Ortínez, l’acte va comptar amb l’actuació musical de Joan Rovira.

També es va mostrar molt emocionada la germana Rosa Munté, acompanyada per part de la comunitat vedruna d’Igualada. Munté ha desenvolupat un important paper en diferents entitats i associacions, com Càritas o les Dones de la Tarda de Dimecres. Munté va dir que li agradava molt “donar estampes” recordant als assistents que per a ella “donar estampes” era «donar estima i escolta» a cadascú.

L’acte va acabar amb la intervenció del president local, Joan Requesens.

FER UN COMENTARI

*