Inici Destacats Òmnium Anoia presenta el llibre “Quan mos dèiem de vos” de l’igualadí...

Òmnium Anoia presenta el llibre “Quan mos dèiem de vos” de l’igualadí Jaume Torras

COMPARTIR

Dimarts 23 de maig a les set de la tarda el local d’Òmnium Anoia acollirà la presentació del llibre “Quan mos dèiem de vos. Can Torra de Castellfollit del Boix. Història i llinatge al peu de Montserrat (segle XIII-XXI)”. La presentació, gratuïta i oberta a tothom, serà conduïda pel periodista Joan Valls, i comptarà amb l’autor del llibre, l’igualadí Jaume Torras i el doctor en història medieval Antoni Virgili.

“Quan mos dèiem de vos. Can Torra de Castellfollit del Boix. Història i llinatge al peu de Montserrat (segle XIII-XXI)” l’ha editat l’Ajuntament de Castellfollit del Boix i és fruit de més de trenta anys de treball de camp i recerca exhaustiva de centenars de documents, alguns d’ells inèdits, que l’autor ha transcrit amb molta cura. Recull el testimoni de la vida de moltes persones de les nostres contrades des del segle XVIII fins a l’actualitat, i explica episodis històrics com el bandolerisme, molt estès al Bages i l’Anoia.

Exposició de cartells històrics

Òmnium Anoia també acull des d’aquest dijous 18 i fins al 15 de juny l’exposició “Catalunya penjada! Cartells en català d’un país en transició”, un repàs de fets històrics del nostre país des dels últims anys del franquisme fins als nostres dies mitjançant cartells escrits en català. Per fer l’exposició s’han reunit més de vint cartells de diferents anys que representen els esdeveniments més significatius de cada moment, amb temàtiques diferents que descriuen les fortaleses i debilitats d’un país en transició. L’exposició es podrà veure al local d’Òmnium Anoia (c/Santa Maria, 12) de dilluns a divendres de 19 a 20.30 h i serà d’entrada lliure.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*