Inici Cultura Òmnium Anoia organitza un homenatge a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Òmnium Anoia organitza un homenatge a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

COMPARTIR

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per al proper dijous 23 de setembre la presentació del llibre “Quan jo era noi” d’Alexandre de Riquer, que recentment ha publicat Edicions l’Albí. El llibre, el primer que va escriure l’artista anoienc, recull quinze narracions ambientades en la seva infància a l’Alta Segarra, a la casa pairal de Can Bassols, a Castellfollit de Riubregós.

A més de la pròpia presentació del llibre es vol que l’acte esdevingui un homenatge a l’intel·lectual i polifacètic artista nascut a Calaf l’any 1856 i mort a Palma a finals del 1920. Ja fa mesos que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va engegar els actes de l’Any Riquer, amb motiu del centenari de la seva mort, amb l’objectiu de recuperar l’obra de l’artista i de redescobrir aquest geni creador. Dissenyador, dibuixant, pintor, gravador, bibliòfil, exlibrista, escriptor i poeta, Alexandre de Riquer es considera una de les figures més rellevants del modernisme català.

L’acte de dijous 23 es farà a la Sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada a les 19h de la tarda i hi participaran la comissària de l’any Riquer, l’humanista i escriptora Teresa Costa-Gramunt, i l’autor del pròleg del llibre, Josep Maria Solà. Es tracta d’un acte organitzat per Òmnium Anoia amb la col·laboració d’Edicions l’Albí, la Llibreria Llegim, la Biblioteca Central d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada. És gratuït i obert a tothom, però cal reserva prèvia d’assistència al web tiquetsigualada.cat.

Aquesta acte s’emmarca en el cicle d’activitats culturals que Òmnium Anoia celebra a la comarca amb motiu del seu 50è aniversari, la majoria en col·laboració amb altres entitats, llibreries i equipaments culturals de l’Anoia. Tots els actes són gratuïts, i qui hi vulgui col·laborar ho pot fer adquirint el marxandatge que Òmnium té a la venda a la seva seu del carrer Santa Maria número 12 d’Igualada de dilluns a divendres de 19h a 20:30h.

FER UN COMENTARI

*