Inici Destacats Òdena inaugura la nova gespa de l’Estadi Municipal La Sort

Òdena inaugura la nova gespa de l’Estadi Municipal La Sort

COMPARTIR

Aquest diumenge 29 d’octubre, l’Estadi Municipal La Sort es va omplir de gom a gom de persones aficionades, amics, familiars, jugadors i equip directiu i tècnic dels equips CE Òdena i UD Rebrot, que presentaven els seus equips coincidint amb la inauguració de la nova gespa del camp.

L’acte va començar a les 11 del matí, amb la presentació de tots els equips que debutaran la temporada 2023/24 als dos clubs. Una presentació distesa, que va comptar amb la presència de Jordi Bonet, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Francesc Borrega Durán, delegat de la FCF a l’Anoia, els presidents dels clubs, Carles Casanova, president del CE Òdena, i Franc Carrero, president del UE Rebrot, l’alcalde Jaume Xaus i els regidors i regidores de l’Ajuntament.

Finalitzada la presentació de tots els equips, va tenir lloc els parlaments. El vicepresident de la FCF va agrair la tasca dels clubs, i va tenir un obsequi pels clubs i l’Ajuntament. Carles Casanova, al seu torn, va fer un reconeixement a tot els jugadors i jugadores, a la tasca feta a nivell municipal i va convidar a fer un minut de silenci en reconeixement pòstum a socis històrics del club per la seva implicació a l’entitat, com són el senyor Joan Jovell Farré, el senyor Pedro Santano, el senyor Sotero Clavero Pérez, el senyor Salvador Mensa i el senyor Antonio Caro Garcia.

El regidor d’esports Jordi Raventós va explicar les característiques tècniques del camp, i les actuacions de millora fetes a l’estadi; i l’Alcalde va tancar l’acte amb un reconeixement al municipi, per la seva implicació amb l’esport, «sinònim de superació, de respecte, de treball en equip, de competir i de salut. I, cada vegada més, d’igualtat i d’inclusió.».

Jaume Xaus va posar en valor que fa 12 anys es va posar la primera gespa al camp, amb l’ajuda de la llei de barris, i actualment s’ha aconseguit amb recursos propis, gràcies a la gestió de tres governs municipals diferents. Finalment va desitjar una bona temporada a tots els equips.

Finalitzats els parlaments, es va fer el tradicional tall de cinta inaugural i acte seguit es va celebrar el partit del primer equip masculí del CE Òdena amb l’UE Jorba.

Els equips inicien la temporada amb una nova gespa

A principis de setembre va finalitzar l’actuació del canvi total de la gespa artificial de l’Estadi Municipal «La Sort». Aquesta renovació beneficia a més de 20 equips i 400 esportistes, millorant la qualitat i la salut en el joc.

La renovació va suposar la instal·lació de gespa als 5890,64 m2 del camp i als 78,12m2 de la zona d’escalfament; a més, part de la gespa antiga es va col·locar a la pista poliesportiva per aprofitar-ne 800 m2 que estaven en bon estat.

La nova gespa artificial fa 40 mm, i està reomplerta amb sorra de silici i cautxú, col·locats sobre la base elàstica que el camp conserva des de l’any 2009. Aquesta base elàstica és un dels grans avantatges de l’estadi, doncs el camp ja disposava d’aquesta i això ha permès un estalvi important per la renovació, ja que s’ha pogut reaprofitar, reparant petites zones malmeses.

La base elàstica del camp permet una bona amortiguació, i suposa importants beneficis en el joc com també pel propi jugador o jugadora, millorant els rebots, l’impacte amb les articulacions, etc. També contribueix a la bona conservació de la nova gespa artificial.

L’empresa encarregada de la renovació compta amb un contracte de manteniment de 5 anys, i es farà càrrec de dues actuacions a l’any.

A banda de la nova gespa, l’Estadi Municipal La Sort també compta amb banquetes noves, s’han ajustat i reparat les reixes de les porteries, i s’ha fet la neteja del canal de drenatge. També s’ha substituït la xarxa de protecció que hi ha a l’avinguda de l’Estadi i s’ha canviat el marcador.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*