Inici Cartes dels lectors La nova vella política

La nova vella política

COMPARTIR

Des de l’Assemblea Nacional Catalana d’Igualada, hem impulsat la campanya @ViaUnilateral, ideada per gent d’Arenys de Munt, allà mateix on es van iniciar les Consultes Populars del 2010. Sí, fa més de 10 anys ja .

La campanya @ViaUnilateral té per objectiu la presentació al Ple Municipal d’una moció per la qual es reconeix la Unilateralitat com a únic camí per poder assolir l’alliberament nacional del nostre país i avançar en el que el poble va votar a les urnes l’1 d’Octubre de 2017.

En el cas d’Igualada, ni els ciutadans ni les entitats podem presentar mocions. Són els grups polítics municipals qui ho poden fer, entomant la proposta ciutadana i presentant-la al Plè, per debatre-la, posar-la a votació i si és el cas, aprovar-la.

Per donar força a la proposta, un grup de voluntaris ens hem dedicat a recollir firmes de la ciutadania que compartia aquesta iniciativa.

Arribat el moment, vam exposar als grups municipals independentistes, la proposta de moció per la seva valoració i la possibilitat de presentar-la al Ple.

Respostes dels partits, les esperades :

Que si els permetríem fer modificacions a la moció – negativa per part nostre; no volem que la moció resultant perdi el significat – .

Que si ells són tant indepes com el que més, però que s’han de buscar altres camins. No es pot deixar la Unilateralitat com a única opció.

Que si és un tema de política nacional i no per tractar-lo en un debat municipal – resposta previsible en els partits “Unionistes”.

Que si la direcció del partit no els permet fer aquest tipus de propostes “tant radicals”.

Respostes partidistes de manual.

La pitjor resposta, la del grup que sí ens la presentarà tot i saber que probablement serà rebutjada, i que, passats uns dies, quant ja ho teníem coll avall, ens diuen que s’ho han repensat perquè l’estratègia del partit a nivell nacional es contradiu amb la nostra iniciativa – eleccions a la vista -.

Una vegada més, decepció total amb els partits polítics, sotmesos a les directrius que els marquen des dels seus Secretariats Nacionals i incapaços d’assumir una llibertat d’actuació a nivell local.

I diem a nivell local perquè, a altres pobles i viles de Catalunya,sí que s’ha presentat. Els mateixos partits. A uns llocs els tres partits de forma conjunta, a altres només algun d’ells. A uns llocs s’ha aprovat la moció i a altres no, però com a mínim s’ha debatut.

A Igualada ni tan sols s’ha pogut debatre.

Després es queixaran de la desafecció de la ciutadania vers la política.

Nosaltres no som polítics. Som activistes. Som gent anònima que no volem entrar en el joc estratègic dels partits per tal d’assolir poder i governar. Nosaltres som gent que volem avançar, UNITS amb un únic objectiu. Que volem fer i anar per feina, deixant de banda el pensament polític de cadascú de nosaltres.

I els polítics, ens heu deixat sols, i una vegada més, ens heu fallat.

Assemblea Nacional Catalana – Igualada

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*