Inici Destacats Nova edició del programa de mentoria per a emprenedors d’Igualada

Nova edició del programa de mentoria per a emprenedors d’Igualada

COMPARTIR

Aquest mes de gener s’ha donat per finalitzada la 3a edició de l’Igualada Mentoring, un programa que té per objectius ajudar a impulsar o fer créixer un negoci, micropime o professional autònom de la ciutat d’Igualada, a través del mentoratge.

Aquest programa, impulsat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, va néixer en plena pandèmia al 2020, per tal de donar un suport directe i personalitzat a través de la figura d’un mentor/a voluntari/a que acompanya a un/a professional autònom/a o petit/a empresari/a en el desenvolupament, creixement i consolidació del seu negoci.
Aquesta 3a edició ha comptat amb un total de 8 parelles de mentors/es i mentorats/des de diversos sectors professionals. En el cas dels mentorats/des: escoles d’idiomes, de dansa i de suport acadèmic; un coworking, un taller d’artesania, un negoci online de teràpies, un estudi d’arquitectura i un projecte musical. A més, com a tret diferenciat, aquesta edició ha destacat per tenir perfils de mentorats/des més joves amb un negoci amb menys de 5 anys de trajectòria.

En canvi, els mentors/es eren de diversos sectors professionals com el màrqueting digital, TIC, serveis professionals… que han acompanyat durant prop de 6 mesos a aquests petits empresaris/es per tal de posar un nou focus i visió al negoci o microempresa participant.

A més, durant aquesta edició, no només han tingut lloc les sessions de mentoria, sinó que s’ha desenvolupat tota una formació a mida, tant per a mentors/es com a mentorats/des, basades en com connexions efectives per al negoci, sobre vendes, com digitalitzar el negoci i com fer un bon mentoratge. En total, els mentors/es han rebut una formació de 2h i els mentorats/des, de 22h. Cadascuna de les parelles han realitzat 5 sessions de mentoria de dues hores de durada cadascuna.

3 edicions consecutives ajudant a micropimes i professionals autònoms

41 petits empresaris i autònoms han participat al llarg de les 3 edicions de l’Igualada Mentoring, rebent aquest acompanyament i suport per part dels mentors/es: “Les dades de l’Igualada Mentoring són molt positives: gràcies a aquest programa d’acompanyament, durant 3 edicions consecutives, un total de 41 petits empresaris/es i autònoms/es han rebut el suport d’empresaris/es de la comarca per millorar les seves activitats empresarials i professionals. El balanç de totes aquestes edicions ens fa veure com hi ha empreses de la ciutat que cerquen ser més competitives, i com empresaris/es mostren la seva generositat per ajudar a d’altres empreses a prosperar”, detalla Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. A més, el regidor també destaca que “Aquesta darrera edició veiem que hi ha un perfil més emprenedor. És un exemple que a la ciutat s’estan engegant nous projectes empresarials en els darrers anys, i com a govern, estarem al seu costat per tal de dotar-los-hi diversos recursos com l’Igualada Mentoring”, que s’acaben convertint en molt més que una oportunitat per créixer empresarialment, sinó en tota una experiència gràcies al bagatge i a la transferència de coneixements per part d’un empresari/a o directiu/va amb una llarga i consolidada trajectòria i carrera professional”.

Febrer 2023: una nova edició del programa

La nova edició de l’Igualada Mentoring arrenca a partir d’aquest mes de febrer i està obert a tots els petits/es empresaris o professionals autònoms, de qualsevol sector, per tal de rebre aquest acompanyament i rebre un nou focus sobre com millorar la gestió empresarial, ampliar el coneixement i/o professionalitzar el negoci.

El procés consta d’entrevistes personalitzades a tots els mentors i mentorats per conèixer la seva especialitat i així poder realitzar l’emparellament o match, que és la clau perquè funcioni el mentoring; la formació per a mentors sobre com fer un bon desenvolupament en les sessions de mentoratge; i una formació de mentorats, de diverses temàtiques, el networking, vendes i la digitalització del negoci.

Inscripcions obertes per participar

Les inscripcions estan limitades a 6 mentors i 6 mentorats . Per participar com a mentorat/da i rebre aquest acompanyament i suport, el programa està dirigit a petits empresaris i autònoms amb domicili fiscal a la ciutat d’Igualada. Si vols participar i rebre una nova visió i focus del teu negoci com a mentorat: https://cutt.ly/49AqINh

En canvi, per a participar com a mentor, cal disposar d’una llarga experiència com a empresari, professional o directiu d’empresa; i d’una motivació altruista, compromís i disponibilitat d’unes hores al mes per participar i actuar com a mentor o mentora; i també, viure o treballar a la comarca de l’Anoia. Si vols participar com a mentor: https://cutt.ly/n9Aw1Nf

El programa s’inicia a partir d’avui amb l’obertura de les inscripcions i es donarà finalitzat el mes de juliol de 2023. Data límit per inscriure’s com a mentor o mentorat: dimarts 28 de febrer de 2023 per garantir una entrevista prèvia de selecció al programa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*