Inici Destacats Nous tallers gratuïts a Igualada per a empreses i emprenedors

Nous tallers gratuïts a Igualada per a empreses i emprenedors

COMPARTIR

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i el programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya, organitza diverses activitats formatives per a l’acompanyament de persones emprenedores i la consolidació i el creixement d’empreses. L’objectiu és oferir eines concretes que els permetin millorar les habilitats directives i de gestió i afavorir el desenvolupament de la seva activitat empresarial. Les properes activitats formatives es desenvoluparan als mesos de maig i juny.

El primer taller de formació, Costos, marges i beneficis. Per què no és el mateix facturar que guanyar diners?, permetrà consolidar els coneixements bàsics a nivell comercial, comptable i fiscal que s’han de tenir per emprendre una activitat empresarial amb èxit.

Els participants aprendran a calcular correctament els seus costos per poder establir un preu de venda que els permeti tirar endavant l’activitat amb beneficis i també fer un seguiment d’aquesta activitat (indicadors financers) veient per on guanyen o perden diners. La segona sessió, els permetrà conèixer les obligacions fiscals i com incideixen en els beneficis i aprendre a utilitzar les eines informàtiques que els permetin controlar els ingressos i despeses.

L’activitat està adreçada principalment a persones emprenedores que ja tenen una idea de negoci o que estan començant la seva activitat i a responsables d’empreses de recent creació que vulguin consolidar els seus coneixements. El taller anirà a càrrec d’Águeda Capafons de l’empresa Sconsultors Vallès Exportació SL (NEMHI) i experta en l’àmbit econòmic i financer. L’activitat tindrà una durada total de 8 hores i es realitzarà els dies 7 i 14 de maig, de 9 a 13h.

La segona activitat, Coneix el que pots i no pots deduir en els impostos per no tenir sancions d’Hisenda, té l’objectiu de resoldre dubtes sobre les partides de despeses i les partides d’IVA suportat que es poden deduir segons el que marca la llei, posant l’accent en aquelles partides que generen controvèrsia.

Els principals continguts que es tractaran en el decurs de la sessió són els següents: com buscar consultes generals i com fer consultes vinculades a la Direcció General de Tributs, les despeses deduïbles en l’IRPF amb especial referència a la postura de l’Agència Tributària respecte a les despeses controvertides (gasolina, reparacions, pàrquings, l’assegurança i l’impost de circulació del cotxe, els subministraments quan es treballa des de casa, el menjar diari, despeses de desplaçaments i viatges o la roba de treball). Així mateix, s’analitzaran les despeses deduïbles en l’Impost de Societats amb especial referència a les despeses controvertides com els donatius, liberalitats i provisions. Finalment, es tractaran les partides d’IVA suportat que es poden deduir segons el que marca la llei.

L’activitat està adreçada principalment a persones emprenedores, empresaris individuals, professionals independents, socis de societats civils, membres de societats mercantils i personal treballador de departaments fiscals. La sessió, que anirà a càrrec de Yolanda Presa, experta en l’àmbit fiscal, laboral i econòmic i financer, es realitzarà el dia 11 de juny, de 9 a 13h.

Els tallers de formació són gratuïts i les places limitades. Es pot consultar el programa complet dels cursos al web www.igualada.cat. Per a més informació i inscripcions, es pot contactar amb IG-Nova Tecnoespai al telèfon 93 806 65 55 o a través del correu electrònic oficinaempresa@aj-igualada.net.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*