Inici Destacats Nou servei de ciberseguretat per a les empreses dels Polígons dels Plans

Nou servei de ciberseguretat per a les empreses dels Polígons dels Plans

COMPARTIR

Des d’aquest mes de juny les empreses situades als Polígons dels Plans de la Conca d’Òdena compten amb un nou servei de ciberseguretat. Això és gràcies al conveni que l’Associació que abraça els diferents polígons ha signat amb l’empresa EPSON a través de Remsa. La pandèmia de la Covid ha accelerat la necessitat d’implantar sistemes de teletreball a la majoria d’empreses, i aquesta tendència, tot i que aporta avantatges, també ha generat greus problemes en seguretat i protecció de dades. I és que el treball a distància ha incrementat la circulació de dades des de les xarxes corporatives cap a dispositius particulars, deixant al descobert importants bretxes de seguretat.

Per l’Associació Polígons dels Plans l’objectiu de signar aquest conveni és “protegir a les empreses del territori dels ciberatacs que, des del confinament, han crescut de forma exponencial”. Des de l’entitat empresarial també estan treballant en organitzar en els propers mesos diverses jornades per “fer pedagogia i oferir formació en ciberseguretat al sector empresarial”. Epson és una companyia especialitzada en equipaments d’impressió i material tecnològic molt compromesa amb la sostenibilitat i la responsabilitat social. Una manera de treballar que va en línia amb la filosofia de l’Associació empresarial i que converteix a Epson “amb el partner ideal per a les empreses del territori”.

L’Associació Polígons dels Plans participa al Congrés Nacional de Polígons en el marc de la Fira Advanced Factories

L’Associació Polígons dels Plans de la Conca d’Òdena va participar al II Congrés Nacional de Gestors de Polígons Industrials. Un acte que es va celebrar a Barcelona en el marc de la Fira Advanced Factories, la mostra que té per objectiu apropar l’automatització industrial, la robòtica i totes les tecnologies de la indústria 4.0 als professionals de la indústria.

El Congrés de Polígons va comptar amb representants de diversos ecosistemes industrials de l’Estat Espanyol que van exposar les seves experiències i les principals dificultats amb què es troben, així com les solucions més innovadores que han implementat. Una de les ponències del Congrés va anar a càrrec de Rosa Vilarrubias, directora de l’Associació Polígons dels Plans, qui va compartir taula de debat amb David Giménez, Vicepresident del CEPE i (Coordinadora Española de Polígonos Empresariales) i director gerent de PIMEC; i Verónica Kuchinow, fundadora i CEO de Simbiosy.

En la seva intervenció Rosa Vilarrubias va explicar breument com es va crear l’associació que dirigeix, per posar en situació i context als assistents, i després va parlar de la gestió, projectes i accions que estan treballant des de l’entitat en l’àmbit de la sostenibilitat. Una aposta ferma que defensen des del 2018 perquè “el futur dels polígons industrials passa per un canvi de model més sostenible, més respectuós amb el medi ambient, i amb la societat en general”. D’entre les diverses iniciatives que porten a terme, Rosa Vilarrubias va destacar la celebració de jornades i debats empresarials per conscienciar i fomentar l’autoconsum i l’ús d’energies renovables com la fotovoltaica, com a model d’energia verda ja que és “una energia abundant al nostre territori que cal aprofitar”. També l’ambiciós projecte al qual participen a través de la UPIC (Unió de Polígons Industrials de Catalunya) i la Cambra de Comerç per optar als Fons Europeus Next Generation destinats a energia verda i digitalització. Uns fons, segons Vilarrubias, que “són una oportunitat per a les empreses i que ajudarien als Polígons dels Plans a esdevenir una àrea empresarial més sostenible”. Finalment, la directora de l’entitat empresarial va apuntar l’aposta que fan des de l’associació per reduir les emissions de carboni amb la implantació d’una prova pilot de transport a demanda per als treballadors/es de les empreses dels Polígons.

Tot plegat, projectes i accions que des de l’Associació impulsen en benefici de les empreses, per ajudar-les a ser més competitives, però que també en volen fer partícips els ajuntaments que formen part de l’Associació (Vilanova del Camí, Òdena, la Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui, Castellolí i Jorba) perquè “en aquest camí cap a un model industrial i productiu més sostenible es necessita la implicació de tots els agents socials i econòmics del territori”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*