Inici Destacats Les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera arriben amb Jordi Savall al...

Les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera arriben amb Jordi Savall al seu cartell

COMPARTIR

Sant Pere Sallavinera donarà la benvinguda a l’estiu amb la 23a edició de les Nits Culturals de Sant Pere Sallavinera, que enguany tindran lloc el 6 i 7 de juliol. Una cita obligatòria i del tot marcada al calendari pels amants de la música clàssica. Des de 1993 han ofert, al llarg de dues nits d’estiu, espectacles musicals de gran qualitat artística i tot això presentat en el marc incomparable de la plaça de Sant Pere Sallavinera. L’acústica de la plaça, les cases que l’envolten, revestides de pedra, la il·luminació i els més petits detalls cuidats al màxim ofereixen unes nits plenes de màgia.

Obrirà la programació de la 23a edició l’obra Diàlegs i Improvisacions “D’Orient a Occident i de l’Antic al Nou Món”. Amb les seves violes de gamba italiana i anglesa datades l’any 1500 i 1697 respectivament, Jordi Savall proposa en aquest concert un viatge per la música antiga per donar a conèixer als espectadors contemporanis grans meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i l’oblit. Com ha fet al llarg dels seus més de 50 anys de carrera, el músic recupera tota l’essència i el misteri de la música antiga per oferir-la amb la màxima bellesa i expressivitat. En aquest cas, a més, amb un eclecticisme geogràfic i temàtic total. El repertori inclou de temes sefardites procedents de Sarajevo fins a cançons tradicionals d’Israel, Afganistan, Espanya, Grècia, Marroc, Turquia o Catalunya, entre d’altres. El músic actuarà al costat del seu fill Ferran Savall a la veu i a la tiorba i de David Mayoral a les percussions.

El dissabte 7 a les 18 h tindrà lloc l’activitat més familiar amb la representació de “La Lluna d’en Joan” de la companyia Teatre Nu. L’espectacle es basa en un conte que Carme Solé Vendrell va escriure i il·lustrar l’any 1982. “La Lluna d’en Joan” parla de les emocions d’un nen que ha de salvar la vida del seu pare que ha emmalaltit. L’obra és fruit d’un procés creatiu en què el treball plàstic de Solé ha estat fonamental per transmetre l’esperit del conta d’una manera tan fidel com actual. Tot plegat ha suposat un enorme estímul per una companyia que, des de fa anys, treballa amb imatges, paraules i titelles.

La darrera proposta de la 23a edició tindrà lloc el mateix dissabte 7 a les 22 h amb l’obra “El Messies de Händel” amb la Coral Cantiga, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, els solistes: Mireia Tarragó, soprano; Elisenda Arquimbau, mezzosoprano; Albert Casals, tenor; German de la Riva, baix i el concertino Quim Térmens, sota la direcció de Josep Prats.

PROGRAMA

DIÀLEGS I IMPROVISACIONS
D’Orient a Occident i de l’Antic al Nou Món

Divendres, dia 6 de juliol a les 22.00 h
A la plaça de Sant Pere Sallavinera

Ferran Savall, veu i tiorba
David Mayoral, percussions
Jordi Savall, viola de gamba i direcció

LA LLUNA D’EN JOAN
Teatre NU

Dissabte, dia 7 de juliol a les 18.00 h
Al Local social

Concert per a nens, amb berenar per a tothom. Basat en el conte “La Lluna d’en Joan”, escrit i il·lustrat per Carme Solé Vendrell.

EL MESSIES DE HÄNDEL

Dissabte, dia 7 de juliol a les 22.00h
A la plaça de Sant Pere Sallavinera

Coral Cantiga
Orquestra de Cambra Terrassa 48
Mireia Tarragó, soprano
Elisenda Arquimbau, mezzosoprano
Albert Casals, tenor
German de la Riva, baix
Quim Térmens, concertino
Josep Prats, direcció

Més informació a www.nitsculturals.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*