Inici Societat Una mostra al Foment recorda Montserrat Roig

Una mostra al Foment recorda Montserrat Roig

COMPARTIR

El Casal Popular d’Igualada, el Foment acull fins el 21 de juny l’exposició ‘Montserrat Roig. Cronista d’un temps i d’un país’, comissariada per Marta Corcoy, que ha estat produïda pel Memorial Democràtic sobre una idea original de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Aquesta mostra ens parla de l’escriptora des de diferents perspectives: la infantesa, el franquisme, el feminisme, el catalanisme, el compromís social, la seva vida com a escriptora i
periodista, la passió pel teatre i la denúncia que va fer del nazisme.

La vintena de fotografies que mostra són de Pilar Aymerich, l’arxiu familiar Sempere Roig i el fons Montserrat Roig de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Els textos són fragments de peces periodístiques i literàries de l’escriptora i periodista.

La inauguració, el passat divendres, va anar a càrrec de la historiadora i escriptora Carmel·la Planell, membre de l’Associació de Dones Periodistes i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. El dijous 14, també a les 20h, tindrà lloc una visita comentada a l’exposició a càrrec de la comissària Marta Corcoy, periodista, doctora en comunicació i periodisme, i membre de l’Associació de Dones Periodistes.

I ja per finalitzar els actes al voltant de l’exposició, el dissabte 30 de juny a les 18:30h al Pati de l’Ateneu Igualadí i en el marc del cicle Kalopsia, tindrà lloc l’espectacle poeticomusical ‘La mirada violeta’ d’Aina Torres i Meritxell Gené.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*