Inici Societat Mor als 48 anys Albert Borràs, director de l’Observatori de Pujalt

Mor als 48 anys Albert Borràs, director de l’Observatori de Pujalt

COMPARTIR

Albert Borràs González, físic i director de l’Observatori de Pujalt, ha mort aquest dimarts als 48 anys víctima d’un càncer. El funeral tindrà lloc aquest dijous 29 de febrer, a les 12 del migdia a la basílica de Santa Maria d’Igualada.

Borràs va combinar la seva tasca com a professor a l’Escola Pia amb la seva gran passió, la meteorologia i la climatologia. Va fer col·laboracions amb diferents mitjans de comunicació local i, el 2008, va ser el promotor i primer director de l’Observatori de Pujalt, que agafava el relleu de la tasca d’Ernest Guille.

Era llicenciat en Físiques per la Universitat de Barcelona (2000) i Graduat Superior en Meteorologia i Climatologia (2003). Va exercir la docència i va col·laborar fent informació meteorològica en diferents mitjans de comunicació a partir de 2003: L’Enllaç dels Anoiencs, Ràdio Igualada, Anoia TV, Ràdio Altiplà i Ràdio Nova. Era Director del Camp d’Aprenentatge de Pujalt, així com el director de l’Observatori des de 2008. Arribant a fer més de 80 escoles per any en aquests quasi quinze anys. «A peu de canó fins l’últim moment» com recorden avui des de l’Observatori.

L’Observatori de Pujalt afirma amb un comunicat que «la meteorologia catalana ha perdut un referent i una important figura com a difusor, docent i científic entusiasta de la meteorologia que era» i afegeix que «l’Observatori perd una força motora, un guia, un mestre i un gran amic». Des del centre del que ha estat ànima afegeixen que «avui hi haurà pluja als nostres cors, ell ja ha plantat la llavor, ara ens toca cuidar-la i fer-la créixer per tal de que demà el fruit del seu esforç fructifiqui tant abundant com la neu que tant li agradava».

Les mostres de condol s’han multiplicat al llarg d’aquest dimecres, especialment des de l’àmbit de la meteorologia de casa nostre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*