Inici Destacats ‘El meu monstre’, reflexions sobre la por en una de les estrenes...

‘El meu monstre’, reflexions sobre la por en una de les estrenes de Mostra Igualada

COMPARTIR

Apropar la dansa als infants i fer-la accessible perquè, en un futur, la puguin entendre i gaudir. La companyia de dansa Las Dueñas del Balón ha presentat a la Mostra d’Igualada la seva primera peça dirigida al públic infantil i familiar, i aquest n’ha estat un dels motius. Ho han fet amb un espectacle, titulat ‘El meu monstre’, que convida l’espectador a reflexionar sobre la por a tot allò que és desconegut. Un viatge a través d’un imaginari que, de la mà d’un acompanyant inesperat, sense text i només amb el moviment, connecta amb el coratge de l’espectador i el convida a enfrontar-se a les seves pors. Un espectacle que, segons Bea Vergés i Angie Mas, parla d’emocions. «Una mancança a la nostra societat», lamenten.

S’han atrevit amb el públic familiar per primer cop a la seva trajectòria. I ho han fet conscients que es tracta d’un públic exigent i, en general, poc acostumat al llenguatge de la dansa. De fet, un dels objectius de la companyia és precisament el de crear nous públics educant amb la dansa des de ben petits.

I tan sols amb el moviment i la música, Las Dueñas del Balón parlen d’emocions. En concret, de la por al desconegut. Un sentiment que, segons Vergés, és així durant tota la vida. També per als adults. Per això, assegura, «qualsevol persona es pot sentir identificada amb l’espectacle».

Las Dueñas del Balón és una companyia catalana nascuda el 2018. Les seves dues primeres creacions escèniques estan dirigides a un públic adult. ‘Sí’ (2020) és la seva primera obra, mentre que ‘La divina’ es va estrenar el 2022. Ara amb ‘El Meu Monstre’, la companyia ha volgut apropar el llenguatge de la dansa contemporània als infants a través d’una història que destaca per la seva humanitat.

Nia Escolà / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*