Inici Societat Mobilització a Igualada per denunciar el model d’implantació de renovables

Mobilització a Igualada per denunciar el model d’implantació de renovables

COMPARTIR

Una marxa a peu i en bicicleta i amb una quinzena de tractors des d’una desena de punts de partida de la comarca de l’Anoia ha aplegat aquest diumenge unes 500 persones per protestar contra el model d’implantació de nova explotacions de generació d’energies renovables. De fet, la sortida s’ha fet des  dels indrets on es projecten els parcs fotovoltaics o eòlics. Procedents de diferents punts, han confluït a quarts d’una del migdia a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, on també s’ha llegit un manifest.

Entre les entitats participants hi havia Arran Calaf – Alta Segarra, Bellprat-Sobirania energètica, Endavant Anoia, Jorba Reflexiona, PACA, Per la Conca, Salvem la Serra de Feixes, Salvem Maçana i Serra Morena, Salvem Tous, Unió de Pagesos Anoia, Veïns del Raval d’Aguilera (Òdena), Igualada pel Clima i CUP Anoia.

La Xarxa per la Sobirania Energètica i la Xarxa d’Entitats Catalanes per una Transició Energètica Justa han impulsat mobilitzacions arreu de Catalunya aquest diumenge sota el lema ‘El territori diu Prou’. Sí a les energies renovables, però no així!’. Amb les protestes unitàries com la de l’Anoia, les entitats ecologistes denuncien les «agressions» i la «massificació» que pateixen comarques com la Terra Alta, les Garrigues, el sud del Segrià o la Conca de Barberà. Segons dades de Gepec- Ecologistes de Catalunya, d’ençà que va entrar en vigor el decret 16/2019 s’han projectat 133 parcs eòlics i 320 de fotovoltaics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*