Inici Destacats Mobilitats Erasmus+ a l’Institut Joan Mercader d’Igualada

Mobilitats Erasmus+ a l’Institut Joan Mercader d’Igualada

COMPARTIR

El curs 2021-2022 finalitza amb mobilitat de docents a l’estranger sota el paraigua del programa europeu Erasmus+ i amb l’experiència de veure diferents maneres de treballar a centres educatius d’Europa.

El fet de ser centre formador d’estudiants de Màster de Professorat de Secundària, ens ha permès entrar en un programa de mobilitats Europees, CETE+ (Consorci Europeu per la Transformació Educativa), organitzat en microconsorcis liderats pel Departament d’Educació, en què han participat un total de 85 centres.

Després d’un intens treball de gairebé un any i mig i dels entrebancs causats per la situació pandèmica, finalment s’han dut a terme dues de les tres observacions previstes a centres educatius europeus en forma de job shadowing. L’objectiu ha estat clar: veure com funcionen les pràctiques dels futurs docents fora de Catalunya.

A finals de maig ha tingut lloc la primera mobilitat a Avellino (Itàlia). En aquesta ocasió la docent de llengua i cap d’estudis adjunta del centre, Ino Rivera, ha visitat el Liceo Statale Paolo Emilio Imbriani d’Avellino (Nàpols) amb docents de l’Institut El Foix (Els Monjos) i de l’Institut Torrent de les Bruixes (Santa Coloma de Gramanet)  per conèixer de primera mà la manera d’integrar els docents novells en el sistema educatiu d’aquest país.

A finals de juny s’ha produït la segona mobilitat a Schweinfurt (Alemanya). El docent de tecnologia i cap d’estudis del centre, Jordi Farré, ha viatjat a aquesta ciutat situada entre Frankfurt i Nüremberg. Conjuntament amb docents de l’Institut Torrent de les Bruixes (Santa Coloma de Gramenet) i de l’Institut Ramon de la Torre (Torredembarra), s’ha pogut conèixer la manera de funcionar del Friedrich-Fischer Schule, un centre amb estudis postobligatoris on diversos futurs docents hi fan els seus primers entrenaments.

El paquet de mobilitats està previst que es tanqui a finals de setembre, amb la darrera mobilitat que es preveu novament a Itàlia, en aquest cas al Liceo della Rovere a Savona (Gènova).

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*