Inici Destacats Mireia Rubio presenta divendres el seu nou llibre, “Balata”

Mireia Rubio presenta divendres el seu nou llibre, “Balata”

COMPARTIR

Mireia Rubio Molín ja ha comença a lliurar els primers exemplars de Balata, el pulso de la nieve, -tercera novel·la i quart llibre d’aquesta autora anoienca- entre els mecenes que han contribuït en l’autoedició. Ho està fent, però, segons explica, “amb comptagotes”, perquè la primera presentació oficial és el pròxim divendres, 22 de setembre, a les 19h, a la Biblioteca Mont-Àgora, centre cultural de Santa Margarida de Montbui.

El passat dissabte, un petit grup de mecenes va recollir la seva recompensa en un acte privat a la fortalesa de la Tossa de Montbui. “Ha estat una trobada molt familiar i emotiva, amb els més pròxims, i amb els mecenes que van triar aquesta opció per assistir a una presentació en exclusiva”, explica l’autora.

Divendres, en la primera presentació pública, l’acompanyaran Teresa Mascó, moderadora del Club de lectura de la Biblioteca de Montbui, i Ana Uroz, còmplice lectora zero de l’obra de Rubio. Al final de l’acte es lliuraran els llibres als mecenes, juntament amb els articles fets a mà de Sivia-Siviae marca apadrinada per l’autora en el projecte de Verkami.

“Em fa molta il·lusió aquest acte”, assegura l’escriptora, “la novel·la El tiempo del negro va poder veure la llum a Vilanova del Camí, Lana de Mamut ho va fer a Igualada, i ara li tocava a Santa Margarida de Montbui, on no he fet cap presentació des de fa molts anys”.

L’última publicació de Mireia Rubio va ser la recopilació de relats Lana de Mamut el novembre de 2019. “Vaig tenir temps de fer només dues presentacions (que van ser un regal) abans que el 12 de març de 2020 ens confinessin” -per la pandèmia de Covid-19. “El cop de realitat em va treure de la ficció durant un temps”, afirma, però estava ja immersa en aquesta tercera novel·la, “amb ganes d’indagar sobre les allaus vitals”.

Balata, el pulso de la nieve, és una novel·la coral; Valèria, una jove nivòloga i el seu amic Aaron (una mica incòmode en la “friendzone”); Eira Santiago, directora de l’hotel Balata, una dona empoderada, supervivent d’una allau mortal; Dylan, el nou guia de muntanya, alpinista allunyat temporalment de les expedicions per motius personals, i Marcos Santamaría, un reconegut escriptor que desitja passar desapercebut enmig d’una crisi personal i creativa. Tots cinc es trobaran a l’hotel Balata, pròxim a les pistes de Sierra Nevada, on viuran un inici de temporada d’hivern extraordinari.

“Recol·lectora d’històries, alumna intuïcions, surfista d’ones literàries i observadora de personatges que s’han escapat d’un conte per escriure”. Així es descriu aquesta novel·lista que des de fa anys utilitza el leitmotiv “lo que cuenta”.

Vinculada des de fa molts anys a la vida local vilanovina i a l’emissora local Ràdio Nova (on exerceix de periodista), espera poder presentar la novel·la, el pròxim mes d’octubre, a Vilanova del Camí, i és molt possible que el mes de novembre ho faci a Igualada. També té prevista una presentació a Granada (escenari de la història) el mes de desembre.

El llibre, editat per Círculo Rojo, es posarà a la venda el mateix divendres, durant l’acte, i es podrà trobar a partir de la setmana que ve a les llibreries sota demanda de cada establiment a la distribuidora, tot i que Rubio ja avança que els lectors vilanovins el podran trobar a la llibreria +KLlibres.

FER UN COMENTARI

*