Inici Cultura Un microconte de Joan Pinyol, a la Plaça de l’Ajuntament de Berga

Un microconte de Joan Pinyol, a la Plaça de l’Ajuntament de Berga

COMPARTIR

Un any més, i ja en van sis, durant la setmana de Sant Jordi diversos microcontes escrits per autors de la Catalunya Central han estat reproduïts en pancartes gegants i penjats en un lloc molt visible de poblacions com Vic, Taradell, Manresa, Berga, Solsona i Igualada. És una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central que va afegint municipis i que cada Sant Jordi va itinerant els textos arreu del territori.

Entre aquests textos n’hi ha un d’escrit pel capelladí Joan Pinyol que enguany, i entre el 21 i el 26 d’abril, s’ha penjat en una façana contígua de l’Ajuntament de Berga, a la plaça de Sant Pere, la més patumaire del país.

A part d’aquest text, a Manresa s’ha exposat un microtext de l’escriptor solsoní Pasqual Farràs, a Solsona un de l’escriptor de Taradell Antoni Pladevall, a Vic un de l’escriptor i editor berguedà Jaume Huch, a Taradell un de l’osonenc Ramon Erra i a Igualada un del manresà Jordi Estrada.

En el cas del microconte de Joan Pinyol, que aquests dies imparteix un taller creatiu dedicat al gènere a la biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès, fa tres anys es va exposar a la plaça del mercat de Vic, en fa dos a Taradell i l’any passat a la façana de la biblioteca del Casino de Manresa. L’any vinent s’exposarà a Solsona i d’aquí dos sants Jordis es podrà llegir des de la façana de la Biblioteca Central d’Igualada.

Aquesta iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya pretén cohesionar literàriament el territori, es completa amb l’edició de punts de llibre que reprodueixen els microtextos i té l’objectiu de contribuir a la creació literària d’aquest gènere i homenatjar diferents autors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*