Inici Cartes dels lectors Més rehabilitació que mai

Més rehabilitació que mai

COMPARTIR

Igualada viu una transformació important en matèria d’habitatge, i la seguirà vivint els propers anys.

L’any passat, el govern de Marc Castells va impulsar una línia de subvencions de rehabilitació d’habitatge amb una xifra al voltant dels 400.000 euros i que ha suposat la rehabilitació d’una vintena de pisos. Uns habitatges que estaven buits i sense cap ús que ara es rehabiliten i durant 5 anys estaran a la borsa de lloguer assequible de l’Ajuntament. L’èxit de la convocatòria ha fet que enguany encara incrementéssim més la partida destinada a rehabilitació i s’ha obert la convocatòria amb un import rècord de 500.000€ i que permetrà rehabilitar encara més habitatges.

A aquestes polítiques que se’ns dubte son determinants per millorar la qualitat del nostre parc d’habitatges, també se li han de sumar les ajudes per rehabilitar façanes que s’han anat impulsant els darrers anys i que han suposat una suma total d’inversió de 238.000€, traduint-se amb 129 façanes recuperades i que ajuden a protegir i cuidar el paisatge urbà de la nostra ciutat, especialment del nucli antic.

El repte de l’habitatge és majúscul a tot el país,  però des de Junts per Igualada creiem que cal afrontar-lo de forma valenta i des de tots els prismes possibles. Per això apostem per la rehabilitació, però també per models com el de cessió gratuïta de terrenys a l’INCASOL, com és el cas de la promoció de 24 pisos de protecció oficial al c/ Joan Serra i Constançó, i la promoció de 36 habitatges al c/ Virtut.

També un altre exemple d’aquest impuls de polítiques d’habitatge, és el projecte de masoveria urbana amb el qual incentivem la rehabilitació d’edificis en desús amb l’atorgament d’una subvenció a canvi que sigui un masover, que és un jove de menys de 35 anys, que accedeixi a l’habitatge i faci les petites rehabilitacions necessàries, acompanyat d’un tècnic que en faci seguiment. Aquest model d’accés a l’habitatge, que ja esmenta el futur Pla Local d’Habitatge 2022-2026 i que està en la seva fase final de redacció, suposa una reducció de costos econòmics, una corresponsabilitat de realitzar millores del que serà el seu futur habitatge i l’aportació de nous coneixements en rehabilitació i manteniment que li reporta als joves masovers.

Així doncs, des del govern de Junts per Igualada tenim clar que apostar per l’habitatge és apostar per la transformació urbana de la ciutat i per tant, també per la qualitat de vida dels ciutadans. De fet, ja estem treballant pel següent salt endavant, que tindrà a veure amb diferents projectes en matèria d’eficiència energètica que permetin acollir-nos als ajuts que es preveuen en els Fons Next Generation, per fer el nostre parc d’habitatges més sostenible i més eficient.

Carme Riera

Junts per Igualada

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*