Inici Cultura Més d’un centenar de candidatures opten als Premis Ciutat d’Igualada

Més d’un centenar de candidatures opten als Premis Ciutat d’Igualada

COMPARTIR

El proper diumenge, 20 de novembre, a les 11:30h, al Teatre Municipal l’Ateneu es durà a terme l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada 2016. L’acte és gratuït i obert al públic, fins a cobrir l’aforament. Durant aquest acte es donaran a conèixer els veredictes dels premi d’Art Digital Jaume Graells, de Composició Musical Paquita Madriguera, de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, de Disseny Gaspar Camps, de Fotografia Procopi Llucià, de Poesia Joan Llacuna i de Recerca Doctor Mercader.

Durant l’acte hi haurà l’actuació d’en Peyu, humorista conegut per les seves aparicions en ràdio, televisió i teatre, i de Roger Argemí, un igualadí que amb només 18 anys irromp en el panorama musical amb el treball Un nou sentit, ple de bones cançons compostes i interpretades per ell mateix. La seva actuació comptarà amb la col·laboració especial de Kousinz, ballarins urbans de pop, aleatòria i hip-hop, entre altres disciplines. Un grup de quatre joves dinàmics, seriosos i amb gran passió pel ball. La presentació de l’acte a càrrec del periodista Jordi Còdol.

Pel que fa a la participació, enguany hi ha hagut un total de 107 candidatures als guardons, que es distribueixen entre les set convocatòries que es convoquen en aquesta edició. Destaquen com a premis més participats, el premi de Fotografia Procopi Llucià, amb 44 trebals, el de Disseny Gràfic Gaspar Camps, amb 23, i el de Poesia Joan Llacuna, amb 19.

Diumenge es donarà a conèixer també el guanyador del premi de Recerca Doctor Mercader, de convocatòria biennal, més rellevant pel que fa a la seva dotació, amb 5.000 euros i la publicació d’un llibre que recollirà aquesta tasca de recerca. Precisament, el proper 15 de desembre, es presenta el llibre del Premi Doctor Mercader corresponent a l’any 2014, El fons musical de la basílica de Santa Maria d’Igualada, de Josep M. Gregori i Anna Romeu. Un extraordinari treball historiogràfic entre els segles XVI i XX, que parla dels organistes i mestres de Capella de Santa Maria, amb l’inventari del seu fons musical.

Durant l’acte es durà a terme també l’homenatge pòstum als principals protagonistes culturals desapareguts en l’últim any. Els Premis Ciutat d’Igualada els convoca i coordina el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport i patrocini de diferents entitats, empreses i col·lectius de la ciutat.

FER UN COMENTARI

*