Inici Economia Més de 1.500 persones clamen contra les retallades a la manifestació del...

Més de 1.500 persones clamen contra les retallades a la manifestació del 14N a Igualada

COMPARTIR

[swf object]

Una multitudinària manifestació ha recorregut aquest dimecres a la tarda els carrers d’Igualada amb motiu de la vaga general. Els sindicats UGT, CCOO i CGT han secundat la manifestació, així com entitats i ciutadans de totes les edats. És el cas del sector de l’educació, que ha finalitzat així la diada principal de la seva “setmana groga” de protesta.

Més de 1.500 persones s’han manifestat, encapçalats per una pancarta dels sindicats UGT i CCOO amb el lema ‘Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables, tenim solucions’. En arribar a la plaça de l’Ajuntament els representants dels [Img #2161]sindicats majoritaris i del sector educatiu han llegit els seus manifestos.

A la marxa hi han participat, a banda dels sindicats i el món educatiu, altres col·lectius com el de la Plataforma d’afectats per la hipoteca o divisions de partits polítics com les Joventuts Socialistes, que amb el lema «#14N comarca oblidada, l’Anoia no és per a joves, van voler fer palesa «la nostra indignació i el reclam de noves polítiques que [Img #2178]afavoreixin el creixement econòmic sense perdre cohesió social, i sobretot que els joves de la comarca de l’Anoia tinguin oportunitats de futur reals», segons han fet públic en un comunicat.

[Img #2162]La marxa s’ha desenvolupat sense aldarulls, encara que alguns manifestants han perpetrat actes vandàlics contra oficines bancàries de la Rambla, llençant pintura o, en el cas del Banc Santander, tapant parcialment l’entrada amb totxos. Ja de matinada van cremar tres contenidors.

Al matí, una improvisada manifestació del Bloc Anticapitalista de l’Anoia va acabar amb pintades a diferents comerços del centre d’Igualada.


Una vaga poc general

Tot i que els sindicats anoiencs xifraven la participació a la vaga a la comarca en un 60%, la direcció general de relacions laborals de la Generalitat ha indicat que la mitjana de participació de la vaga general a Catalunya és del 17,1%.

En els centres públics de primària i secundària el [Img #2176]seguiment ha estat del 31% i en els centres concertats i privats del 8,4%.

Pel que fa els serveis sanitaris, en els centres públics el seguiment ha estat del 10,4% i en els centres sanitaris concertats i privats del 6,3%.

Segons una enquesta elaborada pel Departament d’Empresa i Ocupació a una mostra d’empreses, el seguiment en el sector privat ha estat del 16,4%. Pel que fa a les petites i mitjanes empreses el seguiment ha estat del 13,9% i en les grans empreses aquest percentatge creix fins al 23,1%.

Per sectors, a la industria el seguiment ha estat del 35,7%, a la construcció del 5,5% i al sector serveis de l’11,8%.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*