Durant el curs escolar que finalitza, 2017-18, han passat per l’Observatori de Pujalt alumnes d’un total de 85 escoles de les quals 6 han fet estades de 2 o 3 dies i la resta han fet sortides d’un dia. Meteorologia, astronomia i energies renovables són els àmbits que treballa l’Observatori de Pujalt amb les escoles. En total uns 4.300 alumnes i uns 300 professors.
L’Observatori de Pujalt és un Entorn d’Aprenentatge del Departament d’Ensenyament i des del passat 15 de maig té les llistes obertes de cara a les inscripcions pel proper curs escolar 2018-19. Tota la informació es pot trobar a www.observatoridepujalt.cat
L’Observatori de Pujalt és gestionat per la Fundació Ernest Guille i Moliné i té el principal suport de l’Ajuntament de Pujalt. Els principals objectius de l’Observatori són fer difusió i didàctica de la ciència i realitzar investigació científica. Això es porta a terme realitzant cursets de meteorologia i astronomia per a escoles i adults, observacions astronòmiques per al públic en general amb explicacions complementàries d’astronomia, xerrades entorn a la ciència i també al voltant de l’energia, visites per ensenyar com es treballa a l’Observatori i moltes coses més. En la part d’investigació, a l’Observatori de Pujalt es recull les diferents variables atmosfèriques per tal d’agafar-les com a punt de partida per realitzar les prediccions meteorològiques per a la Catalunya Central. Aquestes també serveixen per tal de tenir una font de dades per realitzar estudis climàtics. L’Observatori vol ser un lloc on la gent es trobi amb contacte directe amb la ciència i pugui tocar amb els seus dits com treballa aquesta.